- Reklama -

Gordie Howe se Jágrovi vzdaluje. Slavná osmašedesátka bude i nadále chybět

- Reklama -

Calgary Flames umístili v neděli českého útočníka Jaromíra Jágra na listinu zraněných hráčů se zpětnou platností od 31. prosince. Jágrovu pozici na soupisce zaujme Ryan Lomberg z farmy ve Stocktonu (AHL).
Zápas kanadského celku na ledě Caroliny bude již šestým v řadě, který druhý nejproduktivnější hráč historie NHL vynechá. Důvodem jsou s největší pravděpodobností problémy s třísly. Kvůli nenaplněným očekáváním se v zámoří od Nového roku spekuluje o Jágrově konci v Calgary i celé National Hockey League (psali jsme ZDE).


Ve středu prezident Flames Brian Burke přesto uvedl, že klub jeho angažování nelituje. „Ten experiment s Jágrem bychom podnikli znovu,“ sdělil kanadské stanici Sportsnet. „Je to dobrý chlapík. Pokud mohl, hrál dobře. Byl hodně zraněný, zmeškal kemp, začal pozdě. Byla to pro něj opravdová smršť a vzhledem k jeho věku toho na něj bylo moc.“
S Calgary podepsal Jágr jako nechráněný volný hráč v den startu soutěže roční smlouvu. Kvůli zdravotním komplikacím však naskočil jen do 22 utkání, v nichž navíc nezazářil. Pětačtyřicetiletý veterán zaznamenal jen gól a šest asistencí.
Kladenskému rodákovi se navíc vzdaluje dostižení Gordieho Howea v počtu odehraných zápasů. Na legendárního Kanaďana mu schází 34 duelů, na druhého Marka Messiera o jedenáct méně.
Po mači s Carolinou bude Calgary zbývat do konce základní části jen 37 klání.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -