- Reklama -

Gretzky: Babcock a Toronto? Skvělý tah Maple Leafs!

- Reklama -

Odchod uznávaného kouče Mikea Babcocka z Detroitu do Toronta je hotovou věcí a ze všech stran nyní přicházejí ohlasy na tento velký „přestup“. Jednou z osobností, které se na toto téma vyjádřily, je i samotný Wayne Gretzky.
„Samozřejmě, že je to pro Toronto vzrušující věc. Pro Maple Leafs je to skvělá akvizice, že získávají trenéra takového kalibru, který vyhrál Stanley Cup a dvě zlaté olympijské medaile,“ říká legendární devětadevadesátka.
„Jsem si jist, že lidé v Detroitu jsou ze ztráty takového kouče zklamaní, ale takhle to dnes ve sportovním byznysu chodí,“ dodal Gretzky, který je přesvědčen o tom, že spojení Babcocka s Maple Leafs bude fungovat. „Myslím, že si bude pobyt v Torontu užívat a odvede tu skvělou práci.“
Co říká nejproduktivnější hokejista historie NHL na Babcockovu pohádkovou smlouvu? (kouč si vydělá celkem 50 milionů dolarů za osm let, pozn. autora). Gretzky věří, že Babcockův kontrakt zajistí vyšší příjmy i ostatním koučům v lize.
„Když bere ten nejlepší kouč milion, druhý nejlepší dostane sedm set tisíc. Jakmile má nejlepší chlap smlouvu na osm milionů, budete požadovat šest. Tak funguje kapitalismus. V profesionálním sportu se platy neustále zvyšují, tak to prostě je,“ říká „The Great One“.
Babcock bude s průměrným ročním platem 6,25 milionů dolarů pobírat vyšší gáži, než většina jeho svěřenců. Jedinou výjimku tvoří kapitán Dion Phaneuf a útočník Phil Kessel. Gretzky je nicméně přesvědčen, že si tuto mzdu kouč zaslouží a nevidí v tom žádný problém.
„Musíme porozumět tomu, jak je kouč důležitý a co s sebou do klubu přináší. Má stejnou cenu, jako nejlepší hráč klubu? Je evidentní, že v tomto případě Leafs cítili potřebu získat takového kouče, který bude mít hodnotu, jakou mají jejich nejlepší hráči,“ vysvětluje Gretzky.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -