- Reklama -

Gretzky na jaře zvažoval post prezidenta Maple Leafs

- Reklama -

Wayne Gretzky se narodil v Brantfordu v provincii Ontario a jako kluk fandil nedalekému Torontu. Během své úchvatné hokejové kariéry nikdy neměl možnost reprezentovat Maple Leafs jako hráč, ačkoli byl v dětství jejich vášnivým fanouškem. Na jaře letošního roku však nechybělo mnoho, aby legendární „The Great One“ usedl v kanceláři klubu jako nový prezident Leafs.
V rozhovoru s Georgem Stroumboulopoulosem to v sobotu v rámci pořadu „Hockey Night in Canada“ bývalý vynikající útočník potvrdil. Podle svých slov je ale smířený s tím, že v oblíbeném Torontu nikdy nepůsobil, a bere to s nadhledem. Gretzky, jenž naposledy působil jako kouč ve Phoenixu a momentálně pro žádný klub NHL nepracuje, je stále uctívanou personou.
Čas od času se objeví spekulace, že se jej některý z klubů chystá oslovit. Nedávno se třeba hovořilo o zájmu Washingtonu nebo New York Islanders. Na dotaz, zda by se někdy chtěl do NHL na manažerské pozici vrátit, odpověděl, že na jaře vedl rozhovory s Timem Leiwekem, výkonným ředitelem společnosti Maple Leafs Sports and Entertainment, o pozici prezidenta slavného kanadského klubu.
„Teď už mohu přiznat, že jsme spolu mluvili. Ale pro ně ani pro mne to nebyla správná věc. Tim Leiweke je úžasný chlapík a Maple Leafs jsou skvělá organizace. Víte, vyrůstal jsem jako velký fanoušek Toronta. V roce 1996 jsem s nimi málem podepsal smlouvu, ale někdy se věci zkrátka stanou z nějakého důvodu. Prostě se to neuskutečnilo,“ řekl nejproduktivnější hráč historie.
Dále dodal, že Brendan Shanahan, kterého na zmiňovaný post nakonec Leafs v dubnu dosadili, je výbornou volbou. „Brendan je báječný chlap a skvělý člověk. Myslím, že odvede výbornou práci,“ je přesvědčen Gretzky.
V rozhovoru také zmínil, že stále touží být v přímém spojení s hokejovým prostředím. „Když jsem dnes viděl před hotelem New York Rangers, trochu jsem jim záviděl. Přál jsem si, abych s nimi mohl jet do haly a připravovat se na zápas,“ prozradil. „Ale víte co? Život jde dál. Vše, co v životě mám, mám díky hokeji. Nemohu být šťastnější,“ uzavřel povídání Gretzky.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -