- Reklama -

Gretzky versus Selänne. Oilers a Jets odtajnili soupisky a dresy pro Heritage Classic

- Reklama -

Bude to v říjnu ve Winnipegu velká sláva a mimořádně oddaní fanoušci Jets si svoje premiérové utkání pod otevřeným nebem jistě užijí naplno. Soupeřem Tryskáčů budou 23. října hokejisté Edmontonu v čele s Connorem McDavidem. Snad ještě větší pozornost ovšem poutá utkání legend, které se v rámci Heritage Classic 2016 taktéž uskuteční. V pátek oba kluby představily speciální dresy a odtajněny byly také soupisky obou veteránských týmů. Diváci se mají opravdu na co těšit, oba celky budou nabité hvězdnými jmény.
Winnipeg se představí v utkání pod otevřeným nebem úplně poprvé. Edmonton hostil vůbec první „venkovní“ zápas základní části NHL v roce 2003. Oficiální název akce zní Tim Hortons NHL Heritage Classic™. Dějištěm bude Investors Group Field ve Winnipegu, domovský stánek týmu Blue Bombers hrajícího kanadskou ligu amerického fotbalu CFL.
Historie vzájemných soubojů obou týmů sahá do roku 1972, kdy se Jets a Oilers utkali poprvé. Oba kluby se také střetly v historicky posledním zápase soutěže WHA v květnu 1979, aby poté přešly pod křídla National Hockey League. Dresy dají vzpomenout na rivalitu, která mezi oběma kluby panovala ve starých dobrých osmdesátých letech.
Hráči Winnipegu ponesou na hrudi logo původních Jets s tryskáčem a hokejkou, které bylo poprvé představeno už v roce 1979. Barevná kombinace je rovněž klasická, nicméně nejde o přesnou kopii nějakého konkrétního dresu Jets. Pokud jde o Oilers, jejich dres bude připomínat alternativní variantu oranžových dresů z minulé sezóny.
Legendy obou klubů pak nastoupí do vzájemného zápasu v dresech z osmdesátých let. Na ledě se to bude hemžit samými slavnými jmény. Na straně domácích nebude chybět finský blesk Teemu Selänne, účast přislíbili také Dale Hawerchuk, Thomas Steen nebo Teppo Numminen. V dresu Oilers pak předvedou své hokejové umění Wayne Gretzky, Jari Kurri, Paul Coffey, Mark Messier, Glenn Anderson, Kevin Lowe, Ryan Smyth  či Grant Fuhr, na střídačce bude stát strůjce edmontonské dynastie osmdesátých let Glen Sather.
„Hokejoví fanoušci uvítají každou příležitost vidět své oblíbené týmy pod otevřeným nebem. Letošní Heritage Classic nabídne úžasný mix nostalgie a současného talentu,“ prohlásil Brian Jennings, výkonný viceprezident NHL.
„Rivalita mezi kluby Winnipeg Jets a Edmonton Oilers reprezentuje významnou část naší bohaté historie. Tohle bude bezpochyby vzrušující pro hokejové fanoušky všech generací,“ má jasno Mark Chipman, ředitel pořádající společnosti True North Sports & Entertainment.
„Winnipeg je fenomenální hokejové město, které si užívá návrat Jets. Hrát ve Winnipegu bylo vždy vzrušující a Heritage Classic oživí tyto vzpomínky,“ říká viceprezident Oilers Kevin Lowe. „Hráči obou týmů jsou nadšeni a vášniví fanoušci obou táborů učiní z této akce nezapomenutelnou událost,“ sdělil médiím Chris Campoli z hráčské asociace NHLPA.
Potvrzené soupisky pro utkání legend Winnipeg Jets – Edmonton Oilers v rámci Heritage Classic 2016
WINNIPEG JETS ALUMNI
Dale Hawerchuk
Thomas Steen
Dave Babych
Laurie Boschman
Mike Eagles
Dave Ellett
Bob Essensa
Mike Ford
Kris King
Jim Kyte
Mario Marois
Morris Lukowich
Moe Mantha
Andrew McBain
Brian Mullen
Teppo Numminen
Teemu Selanne
Darrin Shannon
Doug Smail
Tim Watters
Ron Wilson
Trenéři: Tom McVie, Serge Savard
EDMONTON OILERS ALUMNI
Wayne Gretzky
Mark Messier
Glenn Anderson
Paul Coffey
Kevin Lowe
Grant Fuhr
Jari Kurri
Dave Semenko
Kelly Buchberger
Randy Gregg
Charlie Huddy
Ken Linseman
B.J. MacDonald
Craig MacTavish
Marty McSorley
Bill Ranford
Dwayne Roloson
Craig Simpson
Ryan Smyth
Esa Tikkanen
Trenéři: Ron Low, Glen Sather
Představení dresů pro Heritage Classic 2016

Představení soupisky Winnipegu pro zápas legend

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -