- Reklama -

Grimaldi zvládl nastoupit k zápasům AHL i NHL v jeden den

- Reklama -

Rocco Grimaldi. Tohle jméno vám asi moc neřekne. Jednadvacetiletý hokejový útočník byl druhá volba Floridy v draftu 2011 a reprezentoval USA na posledním juniorském MS. Tenhle chlapík ovšem dokázal v tomto týdnu něco nevídaného – odehrát jeden zápas v AHL a jeden zápas v NHL v ten samý den! Stalo se tak během 11 hodin.
V úterý dopoledne Grimaldi nastoupil za San Antonio k zápasu AHL, který se hrál výjimečně brzy pro školní děti z blízkého okolí. Zhruba uprostřed duelu s Oklahomou trenéři klubu NHL Florida Panthers zjistili, že nemohou pro večerní zápas počítat s útočníkem Alexanderem Barkovem. Takže bylo třeba vytáhnout někoho z farmy v San Antoniu.
Volba padla na Grimaldiho, který ještě na začátku třetí třetiny zápasu AHL musel opustit střídačku se svými spoluhráči a mazal do kabiny, kde si sbalil svou výstroj a pádil na letiště v San Antoniu. „Byl jsem z toho trochu smutný, ale kluci nakonec dokázali zápas zvládnout a vyhráli na nájezdy,“ komentoval to později Grimaldi.
Ten musel letět tři hodiny do 2000 kilometrů vzdáleného Los Angeles, kde se Panthers připravovali na zápas s místními Kings. „Dobré bylo, že jsem mohl letět přímo bez přestupu. A v hale Staples Center pak byli kvůli mně i máma s tátou a spousta kamarádů,“ vykládal Grimaldi, jenž vyrůstal v městečku Rossmoor jižně od Los Angeles.
Jeho matka dokonce absolvovala stejně náročný den. Už dopoledne totiž byla na zápase v San Antoniu a pak letěla do Los Angeles společně se svým synem. V domácím stánku Kings pak mohla naživo sledovat, jak Rocco odehrál na ledě téměř 11 minut a stihl dvakrát vystřelit na branku.
„Cítil jsem se v pohodě. Jako kluk už jsem hrál i tři nebo čtyři zápasy za den. Jasně, tohle bylo něco jiného, ale mentálně jste na to připravený a moje tělo to také zvládlo,“ prohlásil Grimaldi po svém pátém zápase v NHL. A ve čtvrtek si přidal další start, když oblékl dres Panterů i na ledě San Jose Sharks.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Jirka G. Novák
Narozen v roce 1977. NHL sleduji od 90. let. V letech 1996-2002 redaktor ČTK a zároveň několik let externí spolupracovník nhl.cz. Během té doby publikovány stovky článků ze všech oblastí sportu v mnoha českých denících. V letech 2003-2012 jeden ze zakládajících členů redakce sport.cz. Osobně se zúčastnil 6x mistrovství světa dospělých a 2x juniorských MS v hokeji, několika zápasů NHL. Spoluautor knihy o Dominiku Haškovi.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -