- Reklama -

Grosenick udržel při debutu čisté konto, Hertl vsítil vítězný gól. Skórovali i Plekanec a Frolík

- Reklama -

Pětadvacetiletý americký gólman Troy Grosenick si lepší vstup do National Hockey League nemohl přát. Při svém debutu v nejprestižnější hokejové soutěži světa udržel čisté konto a velkou měrou se tak podílel na vítězství San Jose na ledě Caroliny 2:0. Grosenick zneškodnil 45 střel a zaslouženě se stal první hvězdou zápasu. Střelecky se o výhru Žraloků zasloužili Tomáš Hertl a Joe Thornton.
Český forvard v 19. minutě za asistence Barclaye Goodrowa otevřel skóre zápasu a ukončil tak své šestizápasové čekání na gól. Rozdílovou trefu zaznamenal Hertl z rychlého brejku dva na jednoho. V závěru akce chtěl pražský rodák přihrát lépe postavenému Thorntonovi, jeho pokus ale zblokoval bek Hurricanes Andrej Sekera. Důrazný Hertl se však znovu dostal k puku a nadvakrát překonal Antona Chudobina. Thornton se dočkal až necelých osm sekund před koncem, kdy trefou do prázdné branky při power play soupeře zpečetil triumf Sharks.
Nejproduktivnějším českým hráčem včerejšího programu NHL byl Tomáš Plekanec, jenž brankou a asistencí přispěl k výhře Montrealu 4:1 nad Detroitem. Kladenský odchovanec svým sedmým gólem v sezoně zvyšoval ve 42. minutě vedení hostů na 3:0. Stejnou bilanci jako Plekanec zaznamenali také P.K. Subban a Brendan Gallagher. Dustin Tokarski zneškodnil 28 střel, o čisté konto ho připravil Riley Sheahan, který v čase 44:06 zužitkoval přesilovou hru. Habs vyhráli pošesté za sebou a díky včerejšímu zaváhání Anaheimu navýšili svůj náskok na čele soutěže na tři body.
Hokejisté Minnesoty vyhráli nad Winnipegem 4:3. Wild vedli po první třetině už 3:0, ale nakonec vybojovali třetí triumf v řadě až v prodloužení. V jeho 61. sekundě rozhodl Marco Scandella. Anadský obránce překonal Michaela Hutchinsona prudkým švihem od modré čáry. Akce, které vyhnaly z brankoviště Jets Ondřeje Pavelce (čelil 11 střelám), zakončovali Nino Niederreiter a dvakrát mířil přesně uzdravený Zach Parise. Ani Minnesota nedokončila zápas s jedním gólmanem. V rozmezí 6. a 11. minuty třetí třetiny vyzráli na Nicklase Bäckströma Michael Frolík, Evander Kane a Andrew Ladd. Trenéři domácího celku potom poslali na led Darcyho Kuempera.
Nejlepším možným způsobem odstartovala Florida čtyřzápasový trip po hříštích soupeře. Panteři si v neděli vyšlápli na lídra Západní konference Anaheim, který k velké nelibosti fanoušků v ochozech Honda Center deklasovali v poměru 6:2. Naposledy slavili Panthers výhru nad Ducks 9. listopadu 2008. Hosté srazili soupeře na kolena čtyřmi góly ve druhé třetině. Hlavním hrdinou utkání byl bezesporu Nick Bjugstad, který dva góly dal a na dva další přihrál. Dva puky poslal do sítě Ducks také Brad Boyes, navíc si připsal i jednu asistenci.
Stejným výsledkem skončilo také utkání mezi Chicagem a Dallasem. Blackhawks prohrávali v úvodní části hry 1:2, ale ještě před odchodem do kabin se jim podařilo vyrovnat a čtyřmi góly v poslední třetině rozhodli o svém vysokém vítězství. Patrick Kane vstřelil rozdílový gól a přidal dvě asistence, se stejnou bilancí dokončil zápas i jeho spoluhráč Kris Versteeg. Dva body zaznamenali Duncan Keith, Jonathan Toews (oba 1+1), Marián Hossa a Brad Richards (oba 0+2). Posledně jmenovaný odehrál svůj 1000. zápas v základní části NHL.
Skóre nočního duelu mezi Edmontonem a Arizonou otevřel v přesilové hře dvaadvacetiletý zadák Coyotes Brad Gormley, který v čase 14:08 vsítil svůj první gól v NHL. V 52. Minutě navýšil vedení mužstva z Glendale Mikkel Boedker. Domácí Oilers dokázali výsledek už jen zkorigovat. Skvěle chytajícího Devana Dubnyka nachytal na švestkách pouze Taylor Hall, který se vrátil do hry po zranění kolena.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -