- Reklama -

Gudas musí na operaci s kolenem

- Reklama -

Hokejisté Tampy Bay se budou muset nějaký čas obejít bez Radka Gudase. Český obránce má potíže s kolenem a čeká ho operace. Doba rekonvalescence bude známa až po artroskopickém zákroku. „Lékaři o tom rozhodnou během pár dní,“ informoval zámořské novináře kouč Lightning Jon Cooper.
Gudas se zranil 29. prosince v utkání proti Torontu Maple Leafs, když nešikovně upadl na mantinel. „Během úterního letu do Buffala mi koleno oteklo,“ popsal své zdravotní problémy pražský rodák, jenž musel vynechat následující venkovní zápasy proti Sabres a Pittsburghu.
Syn bývalého reprezentačního obránce Lea Gudase doufal, že bude moci nastoupit alespoň v neděli na ledě Ottawy. Místo toho se však musel vrátit zpět na Floridu, kde podstoupil podrobné vyšetření a lékaři se shodli na tom, že operace bude nejlepší způsob řešení.
Chirurgický zákrok se uskuteční v úterý v Tampě Bay a provede ho týmový lékař Ira Guttentag. Lodivod Blesků Jon Cooper uvedl, že jakékoli prognózy o době Gudasova léčení jsou v tuto chvíli předčasné a nechtěl je více komentovat.
„Radko se může vrátit do sestavy už v pátečním utkání proti Buffalu nebo až po Utkání hvězd (ten se uskuteční 24.-25. ledna 2015 v Columbusu),“ řekl Cooper. „O termínu jeho návratu na led nebudu spekulovat,“ dodal.
Gudas už letos přišel o čtyři zápasy kvůli zranění v dolní části těla, další tři nehrál kvůli nemoci a nynější problémy ho připravily o další tři utkání. Pokud je zdravý, patří mezi klíčové obránce Blesků, průměrně stráví na ledě sedmnáct minut za zápas.
Čtyřiadvacetiletý hokejista posbíral v této sezóně za Tampu Bay v 31 zápasech pět bodů za dvě branky a tři přihrávky. Klubovým statistikám vévodí v počtu rozdaných hitů (115) a se 34 trestnými minutami je druhým nevylučovanějším hráčem týmu.
Během Gudasovy absence dostává příležitost jednadvacetiletý ruský zadák Nikita Nestěrov, kterého Lightning povolali ze záložního celku Syracuse Crunch (AHL). „Toho chlapce máme k dispozici. Svůj první zápas v NHL proti Buffalu odehrál velmi dobře. Potřebujeme zapojit další hráče. Místo na soupisce si zasloužil,“ pochválil talentovaného beka trenér Jon Cooper.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -