- Reklama -

Gudas se stěhuje do Washingtonu

- Reklama -

Obránce Radko Gudas mění v NHL dres. Z Philadelphie se stěhuje do Washingtonu, který opačným směrem posílá amerického zadáka Matta Niskanena. Týmy výměnu oznámily v pátek.
Flyers budou i nadále hradit 30 procent z Gudasova platu.


„Tento krok nám zajistí finanční flexibilitu k hledání dalších možností, jak posílit náš celek,“ uvedl k trejdu generální manažer Capitals Brian MacLellan. „Navíc jsme rádi, že můžeme přivítat Radka v našem klubu. Je to kvalitní defenzivní obránce, jenž hraje fyzickým stylem.“
29letému Čechovi zbývá z jeho kontraktu jeden rok s cap hitem 3.35 mil. dolarů. V minulé sezóně odehrál kladenský rodák 77 zápasů se ziskem 20 bodů.
O tři roky starší Niskanen měl v uplynulém ročníku druhý nejdelší ice time v mančaftu (21:56), ale zaznamenal svůj nejmenší bodový zisk od sezóny 2012/13 (80 utkání, 25 bodů). Ze stávající smlouvy s ročním platem 5.75 miliónů mu zbývají ukrojit ještě dva roky.
Ve Philadelphii zůstali po Gudasově odchodu z českých hráčů jen forvard Jakub Voráček a brankář Michal Neuvirth. Washington má naopak aktuálně v sestavě kromě Gudase také beka Michala Kempného a útočníky Jakuba Vránu s Dmitrijem Jaškinem.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -