- Reklama -

Gudas se upsal Flyers na další čtyři roky

- Reklama -

K jedné sezóně strávené ve Philadelphii se Radko Gudas rozhodl přidat ještě čtyři. Ve čtvrtek proto podepsal s klubem novou smlouvu, která mu podle zatím neoficiálních informací celkově vynese 13,4 miliónu dolarů.
„Líbí se nám Radkovy výkony a rádi bychom si ho udrželi na delší dobu,“ hlásil už po skončení základní části generální manažer Letců Ron Hextall. „Problém chráněných volných hráčů nás sice zatím tolik netrápí, ale časem bychom se s ním rádi dohodli. A raději bychom mu dali dlouhodobou smlouvu než krátkodobou.“
Český obránce se stal členem Flyers už během přestupové uzávěrky v roce 2015, ale protože k nim z Tampy Bay přišel zraněný, prvního startu v novém dresu se dočkal až na podzim. V sezóně vynechal šest utkání (třikrát seděl na tribuně, na tři zápasy byl suspendovaný), do ofenzivní pokladnice přispěl pěti brankami a devíti asistencemi. Úloha pražského rodáka je ale jiná, má především zabraňovat výpadům soupeřů – a ta ještě více vzrostla v polovině letošního února, kdy ze zdravotních důvodů vypadl ze sestavy Michael Del Zotto. Gudasův průměrný čas na ledě se nakonec vyšplhal skoro ke 20 minutám.
Hokejista nominovaný za Českou republiku na Světový pohár se od roku 2010, kdy ho Lightning draftovali ve třetím kole, představil v NHL ve 202 zápasech, v nichž nasbíral 46 bodů a 340 trestných minut. V play off přidal dalších devět startů.
Po podpisu smlouvy s Gudasem zbývá Letcům už jen jeden významnější chráněný volný hráč – útočník Brayden Schenn.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -