- Reklama -

Gudas si po operaci kolena nezahraje zhruba čtyři měsíce

- Reklama -

Radko Gudas bude po artroskopické operaci pravého kolena chybět americkému celku Tampa Bay Lightning do konce základní části NHL a poté minimálně v druhém kole play off, pokud do něj jeho tým postoupí. Zranění českého zadáka se totiž ukázalo být o hodně vážnější, než se původně předpokládalo a doba potřebná k jeho rekonvalescenci se odhaduje na čtyři měsíce.
„Dodává nám velkou dávku potřebného důrazu,“ sdělil trenér Lightning Jon Cooper. „Je nám ho líto, protože si zrovna nachází své místo v lize a nyní se mu přihodí taková věc. Je to těžké pro něj i pro nás,“ doplnil.
Gudas se zranil 29. prosince v utkání proti Torontu Maple Leafs, když nešikovně upadl na mantinel. Od té doby vynechal tři zápasy. Vedení Lightning zpočátku doufalo, že nejde o nic vážného. Také trenér Cooper věřil, že se jeho svěřenec brzy vrátí na led.
„Právě teď je těžké tuhle zprávu strávit. Dozvěděli jsme se, že je to mnohem vážnější zranění, než jsme si mysleli,“ řekl hlavní kormidelník aktuálně nejlepšího celku Východní konference.
Syn bývalého reprezentanta Lea Gudase odehrál v letošním ročníku National Hockey League 32 utkání, ve kterých nasbíral pět kanadských bodů za dvě branky a tři asistence. Na trestné lavici odseděl 36 minut.
„Vím, co znamená pro náš tým, ale jsem si jistý, že když se zeptáte soupeřů, jaké to je, potkat Radka v rohu kluziště, moc by se jim do odpovědi nechtělo, protože je to bolí. Takže když přijdete o hráče, který je velmi důrazný v obranném pásmu a hraje s odvahou a elánem, je to zvláště pro náš tým velká ztráta,“ uzavírá Cooper.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -