- Reklama -

Gudbranson se těší na další jízdu, s Pantery prodloužil o rok

- Reklama -

Mohl si počkat do léta, zda o něho nebude mít zájem jiný klub, případně jestli konkurenční nabídka alespoň nevyšroubuje jeho cenu. Erik Gudbranson měl ale velice rychle jasno: chci pokračovat na Floridě.
„Jsem nadšený, že strávím další rok s Pantery. Letos jsme jako tým udělali pořádný krok a můžeme se ještě zlepšovat. Klub zažívá skvělé časy a já už se těším, až zase vyjedu s mužstvem na led,“ prohlásil 24letý obránce po podpisu smlouvy za 3,5 miliónu dolarů.
Oproti letošnímu příjmu si polepšil o 750 tisíc (či o celý milión, pohlížíme-li na částku započítávanou do platového stropu). Parametry nového kontraktu jsou zajímavé ze dvou důvodů: jednak i po jeho vypršení bude rodák z Ottawy chráněným volným hráčem, jednak si Panteři krátkou a levnější smlouvou udrželi volnější ruce pro jednání s dalšími hokejisty.
Na programu jsou jednání s útočníkem Vincentem Trocheckem, chráněnými hráči jsou i Quinton Howden a Greg McKegg. Panthers zvažují prodloužení smluv se zkušeným zadákem Brianem Campbellem a zřejmě také náhradním gólmanem Alem Montoyou. Podle neoficiálních zpráv figuruje klub z jihovýchodu USA také mezi zájemci o služby Alexandra Radulova, který znovu hodlá vyměnit Kontinentální ligu za NHL.
Gudbranson letos kvůli zraněním vynechal osmnáct utkání, ve zbylých zápasech zaznamenal devět bodů. Podpora útoku ovšem není jeho hlavní pracovní náplní, je klasickým prototypem defenzivně laděného obránce. Důležitější jsou proto jiná čísla z jeho statistik, např. 150 hitů nebo 73 zablokovaných střel soupeře. Účastník předloňského mistrovství světa trávil na ledě v průměru dvacet minut za zápas.
„Je to velký a fyzicky vybavený hráč, který je tu od toho, aby narušoval akce protivníka. Nastupuje proti nejlepším hráčům soupeře, blokuje hodně střel, brání oslabení, odvádí dobrou práci pro tým,“ vystavuje svému svěřenci vysvědčení kouč Gerard Gallant. „Guddy udělal v této sezóně obrovský krok. Hodně si věří, rozumí si s pukem a je důležitou součástí naší defenzívy.“
Foto: Sarah A. / Flickr.com

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -