- Reklama -

Gustavsson se zranil, Detroit hodlá povolat z farmy Petra Mrázka

- Reklama -

Švédský brankář Jonas Gustavsson (na snímku) si ze středečního utkání na ledě New Yorku Rangers odnesl zranění v horní části těla a zatím není jasné, jak dlouho bude v sestavě Detroitu chybět. Gustavsson si s největší pravděpodobností zranil levé rameno, když se snažil zabránit vítězné brance Rangers v druhé minutě prodloužení za stavu 3:3. Jejím autorem byl v přesilovce čtyři na tři Derick Brassard.
Kouč Mike Babcock po utkání v Madison Square Garden řekl, že Red Wings plánují povolat českého gólmana Petra Mrázka z farmy v Grand Rapids (AHL), aby kryl záda brankáři Jimmy Howardovi. „Jonas bude pravděpodobně nějakou dobu mimo hru. Nebudeme vědět více, dokud ho pořádně neprohlédnou lidé z našeho lékařského týmu,“ sdělil Babcock. „Po čtvrtečním tréninku povoláme Mrázka,“ dodal.
V minulých dvou sezónách odchytal Mrázek v základní části NHL celkem 11 zápasů s průměrem 1,8 gólu na utkání a úspěšností 92,6 procenta. V AHL má v tomto ročníku na kontě čtyři utkání za Grand Rapids s průměrem 3,8 branky na zápas a s úspěšností 85,4 procenta.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -