- Reklama -

Halák si napravil reputaci třetím čistým kontem v sezóně

- Reklama -

Jaroslav Halák dal zapomenout na nevýrazné výkony z poslední doby a v pátečním utkání na ledě New Jersey dovedl hokejisty New Yorku Islanders k těsné výhře 1:0. Na své třetí čisté konto sezóny a devětatřicáté kariéry v National Hockey League potřeboval 27 zákroků.
„Jaro se potřebuje odrazit přesně od takových zápasů, jaký byl tenhle. Ukazuje to, že si mezi třemi tyčemi věří, i když se mu zrovna nedaří. Dnes odchytal neuvěřitelný zápas. Co víc k tomu říct?“ pochválil svého spoluhráče Casey Cizikas.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Do branky Ostrovanů se slovenský reprezentant postavil po šesti dnech, v předchozích dvou zápasech zůstal jen na střídačce a kryl záda německému kolegovi Thomasovi Greissovi. Minulou sobotu mu totiž vůbec nevyšel zápas v Raleighu (3:6). Hurikáni ho vyhnali z newyorské klece už po druhé třetině, ve které ho překonali hned pětkrát.
„Po nevydařeném zápase v Carolině jsem se vůbec necítil dobře, ale musíte na to prostě zapomenout. Na minulosti nic nezměníte,“ uvedl Halák, jenž ve zmiňovaném duelu pustil za svá záda šest z 28 střel.
„Ten zápas se nevydařil nejen mně, ale i celému týmu, to se však v hokeji stává. Důležité je, jak na něco takového zareagujete. Jsem rád, že jsme dnešní zápas vyhráli a to čisté konto jsem taky potřeboval,“ dodal.
Na cestě za prvním čistým kontem od 26. října (Islanders – Calgary 4:0) předvedl Halák několik vynikajících zákroků, jimiž zmařil střelecké příležitosti Sergeje Kalinina nebo Kylea Palmieriho. Ve 43. minutě měl před sebou odkrytou branku nikým nekrytý forvard Devils Lee Stempniak, ale Halák dokázal jeho střelu pravým betonem vyrazit. V první třetině při něm stálo štěstí, když po ráně Reida Bouchera puk orazítkoval tyčku hostující svatyně.
„Dnes večer nás ohromně podržel. V úvodu třetí části předvedl skvělý zákrok proti Stempniakovi. V podstatě nás držel ve hře. Předvedl několik parádních zákroků, když jsme to od něho potřebovali. Myslím, že jsme odehráli kvalitní zápas,“ řekl Casey Cizikas, autor rozdílové trefy.
Jediné změny na ukazateli skóre se diváci v aréně Prudential Center dočkali již ve 119. sekundě. Na začátku rozhodující akce si Nick Leddy najel po levé straně do obranného pásma soupeře a svůj výlet zakončil střelou, kterou gólman New Jersey Cory Schneider vyrazil do vzduchu a puk se odrazil do sítě od Cizikase.
„Zrovna jsem si důrazně najížděl před jejich gólmana a měl jsem dost štěstí na to, aby se puk odrazil od mých kalhot a skončil v brance,“ komentoval svou trefu čtyřiadvacetiletý kanadský forvard.
Dvoubodový zisk posunul Ostrovany v našlapané tabulce Východní konference na čtvrté místo. „Vítězství v tomto zápase nám poskytlo trochu víc prostoru. Od této chvíle to bude takto vyrovnané v každém utkání. Musíme pokračovat v dobrých výkonech a i nadále sbírat body,“ sdělil Halák.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -