- Reklama -

Halák vychytal Ďábly, český útok s Jágrem u všech inkasovaných branek

- Reklama -

Slovenský gólman Jaroslav Halák je hlavní příčinou, proč zažívají hokejisté New York Islanders nejlepší listopad za posledních 34 let. V sobotu Ostrované porazili doma New Jersey 3:1, když Halák zastavil 34 střel hostujícího týmu a přispal si devátou výhru v řadě.
„Brankář je hlavní páteří týmu, něco jako quarterback v americkém fotbale,“ chválil po zápase Haláka kouč Islanders Jack Capuano, jehož tým má v listopadu bilanci 11 výher a tři porážky. To se Islanders povedlo naposledy v sezóně 1980-81, kdy vyhráli podruhé Stanley Cup.
Proti Devils byli Ostrované v první třetině lepším týmem a dostali se do vedení ve třinácté minutě, kdy brankář hostí Corey Schneider neudržel střelu Kylea Okposa a dojíždějící Nikolaj Kuljomin pohodlně doklepl puk do branky. Za necelé dvě minuty bylo srovnáno zásluhou Damiena Brunnera, který tečoval dělovku Adama Larssona od modré.
Domácí znovu vedli po třech minutách druhé části. Casey Cizikas vyhrál buly nad Patrikem Eliášem, posunul puk na Calvina de Haana, který se na modré šikovně vyhnul Jaromíru Jágrovi a jeho střelu tečoval do branky Cal Clutterbuck. Poté dominovali brankáři a především Halák, který zastavil v dobré příležitosti Jágra.
Pro hrající legendu to byl ostatně dost nepovedený zápas. Český útok ve složení Jágr – Patrik Eliáš –Martin Havlát byl totiž u všech tří inkasovaných branek. Tu poslední dokonce Islanders vstřelili, když byli na ledě jen ve třech a Cizikas trefil opuštěnou branku při power play New Jersey.
„Při hře v oslabení jsme hráli parádně a Jaro (Halák) chytal skvěle,“ řekl po zápase kapitán Islanders John Tavares. „Už v tréninku můžete vidět, jak je skvěle připravený, pracuje tvrdě. V téhle sezóně pro nás vybojoval spoustu zápasů, je to hlavně jeho zásluha,“ dodal.
Halákovo jméno často skandovala i vyprodaná aréna Islanders a diváci před začátkem zápasu také s nadšením přivítali bývalou legendu klubu Denise Potvina. „Diváci nám dodali hodně energie. Hráli jsme šestý zápas za posledních devět dní a tohle nás hodně nabudilo,“ tvrdil kouč Capuano.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -