- Reklama -

Hammond rekord nevylepšil, ale výhru oslavil. Třemi body se blýskl Michálek, dvěma Pastrňák

- Reklama -

Andrew Hammond sice ve čtvrtek inkasoval víc branek než obvykle, z výhry se ale se svými spoluhráči nakonec radoval. Ottawa přehrála Boston 6:4, „Hamburglar“ inkasoval poprvé v sezóně víc než dvě branky, nicméně podstatnější byla dělba bodů. Ottawa se totiž s Bostonem přetahuje o osmou postupovou příčku ve Východní konferenci.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Vyrovnané klání dospělo po čtyřiceti minutách do nerozhodného stavu 4:4. Na stranu domácích ho naklonil až v 52. minutě Bobby Ryan, který propasíroval za záda Tuukky Raska prudkou střelu z pravé strany. Devatenáct vteřin před závěrečnou sirénou zpečetil výsledek trefou do prázdné brány domácí Kyle Turris, jenž byl za tři body (2+1) vyhlášen první hvězdou večera.
Senátoři tak ztrácí na osmý Boston už jen dva body. Ještě 10. února přitom byla Ottawa od postupových míst vzdálena čtrnáct bodů! Pak začalo fungovat kouzlo Andrewa Hammonda, který z třinácti zápasů dvanáct vyhrál. Teprve ve čtvrtek inkasoval víc než dvakrát, vyrovnaný rekord NHL (dvanáct zápasů na úvod kariéry se dvěma nebo méně inkasovanými góly) tedy nevylepšil.
O víkendu vyrovnal Hammond výkon Franka Brimseka, jenž takto zářil na úvod své kariéry v sezóně 1938-39, další duel však jeho následovník nepřidal. Radost mu pokazil bostonský Ryan Spooner, který v čase 31:42 vstřelil z přesilovky třetí branku Bruins.
„Předpokládal jsem, že někdy v kariéře dostanu čtyři nebo pět gólů. Možná i šest,“ dělal si sám ze sebe legraci Hammond. „Každou noc se snažíte najít pro svůj tým šanci na vítězství. Naštěstí jsme dali dost gólů. Byla to jedna z těch nocí plná zvláštních branek, puky se různě odrážely a končily v bráně.“
Populární ottawský brankář nestihl na začátku utkání národní hymny, protože řešil v kabině problémy s bruslí, k nimž došlo během rozbruslení. Když se objevil na ledě, přivítal ho útočník Curtis Lazar s hamburgerem v ruce. Chvíli předtím ho hodil na ledovou plochu jeden domácí fanoušek
„Měli bychom to nějak vyřešit, jestli po hamburgerech tak zoufale touží,“ smál se Hammond, jenž nedávno obdržel od firmy McDonald jídlo zdarma v kterékoli jejich restauraci. Reklama, kterou brankář přezdívaný „Hamburgler“ této firmě dělá, se prostě vyplatí.

Do děje utkání výrazně zasáhli také dva Češi. Milan Michálek na straně domácích jeden gól vstřelil a na dva nahrál, David Pastrňák na straně poražených dvakrát asistoval. Michálek se v posledních týdnech rozjel k výborným výkonům, v devíti utkáních nasbíral devět bodů (2+7). Celkově má na kontě v probíhající sezóně 34 bodů (13+21).
Také nejmladší hráč NHL David Pastrňák prokazuje, že na tuto soutěž má. Boston udělal dobře, když si ho ponechal v sestavě a nevracel jej do nižší soutěže. Pastrňák zvládl ve 35 letošních odehraných duelech nasbírat už 21 bodů (9+12).

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire
Curtis Lazar ochutnal jeden z hamburgerů, kteří fanoušci Sens naházeli na led

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -