- Reklama -

Hanba! sepsul ruský novinář Kovalčuka a spol. Pozurážel přitom i slovenský výběr

- Reklama -

Ruští hokejisté ve svém úvodním zápase na olympijského turnaji v Koreji zklamali. Nečekaná porážka od Slováků (2:3), kteří nastupovali do utkání jako jasní outsideři, přitom některé žurnalisty z velké východní země doslova šokovala.
Moskevský novinář Michael Zislis z redakce deníku Sport-Express se ve svém komentáři k ruskému neúspěchu nebál použít ani hodně ostrá slova.
„Hanba!…Jak jste mohli prohrát s tak slabým soupeřem,“ ptá se na úvod svého článku.


VIDEO: Senzační výsledky na ZOH! Slovinci porazili USA, na pokořené Rusy shlížel i slovenský prezident


Nejvíce jej přitom pobouřila slova kanonýra Ilji Kovalčuka, jenž v pozápasovém rozhovoru prohlásil, že se nestalo nic hrozného. Jeho výrok označil Zislis s neskrývanou ironií jako „úžasný“.
„Kdyby jakýkoliv zaměstnanec pracoval se stejnou zodpovědností jako vy, měl by jeho šéf právo jej následující den vyhodit,“ nebral si redaktor nejčtenějšího sportovního periodika v Rusku servítky.
Při strefování se do“sborné“ však Zislis neušetřil ani slovenský mančaft. Severoamerického trenéra Craiga Ramseyho označil za důchodce, Konrád je podle něj brankář bez lesku, a na osmatřicetiletého Nagyho poukázal jako hokejistu, jenž má nejlepší roky dávno za sebou.
Nejvíce kritiky si přesto vysloužili jeho krajané. Mimo jiné je obvinil z toho, že si do Koreji zajeli na dovolenou.
Pisatel také připomíná rozhodnutí Mezinárodního olympijského výboru, jenž Rusům zakázal kvůli dopingovému skandálu startovat na Hrách pod svou vlajkou. Tento krok Zislis považuje za ponížení, které mohli hokejisté svým výkonem přebít. Bohužel se tak nestalo.


HOKEJ NA ZOH 2018: Výsledky, program, televizní průvodce

- Reklama -

„Jedna porážka, přestože dramatická a ponižující, není tragédie,“ hledá nakonec žurnalista v epilogu smířlivá slova.
„Selhání se Slováky není Waterloo. Na rozdíl od Napoleona může totiž Oleg Znarok stále poznat vítězný konec,“ obrací se Zislis v samém závěru na hlavního trenéra ruské reprezentace.
Zda jej vyslyší, uvidíme v pátek, kdy „Olympijští sportovci z Ruska“ narazí na Slovince. Po zahajovacím dni turnaje ale moc dobře víme, že ani s nimi to nebude selanka.
Titulní foto: Robert Hradil/Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -