- Reklama -

Hanzal osladil Tippettovi 200. výhru v NHL, Voráček opět bodoval

- Reklama -

Dva čeští hokejisté Martin Hanzal a Jakub Voráček skórovali v šesti zápasech pátečního programu NHL. Úspěšnější byl Hanzal, který třemi zásahy vystřílel výhru Arizony 5:0 na ledě Vancouveru. Dave Tippett si tak mohl připsat jubilejní 200. výhru trenérské kariéry v základní části soutěže. Hanzalův velký večer odstartovala úvodní branka duelu z 15. minuty. Podruhé se sedmadvacetiletý centr prosadil v čase 35:25, kdy poslal hosty do vedení 2:0 a druhý hattrick kariéry v NHL završil o pouhých devět sekund později. U dvou gólů mu asistoval parťák z útoku Martin Erat, jednou mu přihrál obránce Zbyněk Michálek.
K Hanzalovi se potom připojili kapitán Shane Doan a Keith Yandle. Bezchybným výkonem se v brance Kojotů předvedl Devan Dubnyk. Kanadský gólman zneškodnil 35 střel Canucks a připsal si první čisté konto v sezóně. Arizona ukončila sérii tří proher a v tabulce Západní konference opustila poslední pozici.
Už podeváté v řadě se do statistik zapsal útočník Philadelphie Jakub Voráček. Pětadvacetiletý odchovanec kladenského hokeje vstřelil gól a na další přihrál, jeho tým ale podlehl Columbusu 3:4. Voráček, který byl vyhlášen třetí hvězdou utkání, se zapsal do statistik ve 14 z 15 zápasů a dohromady nasbíral 24 bodů za 7 gólů a 17 asistencí. V tabulce produktivity ztrácí na vedoucího Sidneyho Crosbyho jeden bod. Blue Jackets se dočkali dvou bodů poprvé po devíti porážkách. Na ukončení jejich černé série se podíleli především Nick Foligno (2+1), James Wisniewski (2+0) a Ryan Johansen (0+4).
Poprvé v sezóně dostal Pascal Dupuis možnost nastoupit v prvním útoku Pittsburghu vedle Sidneyho Crosbyho a Chrise Kunitze. Tento tah se kouči Miku Johnstonovi nakonec výborně osvědčil. Pětatřicetiletý rodák z Lavalu vstřelil dvě branky a měl lví podíl na těsné výhře Penguins 2:1 v Torontu. O úspěchu Pittsburghu rozhodla především výborná hra speciálních formací, v cestě za patnáctou výhrou v ročníku se jim podařilo ubránit šest oslabení. Ve třetí třetině odstoupil ze zápasu centr Pittsburghu Brandon Sutter, jehož zranila v obličeji střela obránce Maple Leafs Romana Poláka.
Fotbalovým výsledkem 0:1 skončila konfrontace Washingtonu a New Jersey. Autorem rozhodující trefy byl útočník Mike Cammalleri. K jediné změně na ukazateli skóre došlo v 50. minutě poté, co se domácí gólman Braden Holtby dopustil fatální chyby při rozehrávce u zadního mantinelu a Cammalleri pohodlně poslal puk do prázdné branky. Aktivním napadáním dostal strážce washingtonské svatyně pod tlak Jaromír Jágr. Cory Schneider na opačné straně kluziště se podobného zaváhání vyvaroval, zastavil všech 30 puků a mohl si zaknihovat první čisté konto v sezóně.
Dvoubodový Luke Glendening (1+1), Brendan Smith, Tomáš Tatar a Johan Franzén se střelecky zasloužili o výhru Detroitu 4:1 nad Chicagem. Výraznou postavou prestižní duel dvou týmů z Original Six byl gólman Red Wings Jimmy Howard, jenž předvedl 25 bezchybných zákroků. Recept na něj dokázal najít pouze Patrick Kane, jenž v první třetině využil přesilovou hru a vyrovnal průběžné skóre na 1:1.
Hokejisté NY Islanders si připsali pátou výhru za sebou (naposledy se jim podařilo před šesti lety), když vyhráli nad Floridou 4:3 po samostatných nájezdech. Ve 13. minutě, kdy otevřel skóre Jimmy Hayes, přišli Ostrované o neprůstřelnost, která trvala 193 minut a 48 sekund (rekord klubu z roku 1998 má hodnotu 199 minut, 24 sekund). Penaltový rozstřel rozhod v druhé sérii Kyle Okposo, Roberta Luonga překonal i Frans Nielsen. Na Jaroslava Haláka v brankovišti Isles vyzrál pouze  Jonathan Huberdeau.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -