- Reklama -

Hartovu trofej získá Crosby, McDavid, nebo Bobrovskij

- Reklama -

O letošním držiteli Hart Memorial Trophy pro nejužitečnějšího hráče National Hockey League se rozhodne mezi útočníky Sidneym Crosbym (Pittsburgh), Connorem McDavidem (Edmonton) a brankářem Sergejem Bobrovským (Columbus). Jméno vítěze bude oznámeno 21. června při slavnostním ceremoniálu v T-Mobile Areně v Las Vegas.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Devětadvacetiletý Sidney Crosby může získat Hartovu trofej pro neužitečnějšího hráče NHL potřetí v kariéře (2007, 2014). Loni obsadil druhé místo, přednost dostal forvard Chicaga Patrick Kane, který nasbíral 1395 hlasů. Crosby jich tehdy obdržel 800.
Lídr loňského šampióna Stanley Cupu byl nejlepším střelcem letošní sezóny. V 75 utkáních nasázel soupeřům 44 branek. Se ziskem 89 bodů byl Crosby druhým nejproduktivnějším hráčem soutěže. I díky výkonům slavného kanadského centra nasbírali Peguins 111 bodů (50-21-11), lépe si vedl jen Washington (118).


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Hodně žhavým adeptem na vítězství je Connor McDavid. Dvacetiletý útočník odehrál ve svém druhém ročníku v nejlepší hokejové lize světa všech 82 zápasů. Svůj letošní účet zakulatil na třiceti gólech a sedmdesáti asistencích. Jako jediný hráč pokořil magickou hranici 100 bodů. Co je ještě podstatnější, Oilers pod vedením mladého kapitána konečně po jedenácti letech proklouzli do play off.
Osmadvacetiletý Sergej Bobrovskij se na nejlepší sezóně Blue Jackets od jejich vstupu do NHL v roce 2000 – Modrokabátníci si letos vytvořili klubové rekordy v počtu bodů (108) i výher (50) – podílel 41 výhrami v 63 zápasech (nový klubový rekord Columbusu). Zároveň ovládl statistiky maskovaných mužů, pokud jde o průměrný počet inkasovaných branek (2,06 na zápas) a úspěšnost zákroků (93,1). Rodák z Novokuzněcka dosáhl na třetí místo v počtu vychytaných nul (7).

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -