- Reklama -

Hattrick po víc než dvou letech. Ovečkin už je nejlepším střelcem NHL

- Reklama -

Nastřílet víc než 500 branek v NHL nejde bez toho, abyste nebyli aspoň trochu sobečtí. Alexandr Ovečkin má střelecký čich jako málokdo jiný. Čtvrteční duel byl další ukázkou toho, že umí být ve správnou dobu na správném místě. Těsnou výhru Washingtonu 4:3 na ledě Minnesoty režíroval třemi góly právě ruský střelec.
Všechny své trefy stihnul Ovečkin vstřelit ve druhé třetině. Minnesota za stavu 0:2 snížila, ruský snajpr pak zasadil ještě do druhé sirény domácím další ránu. Ovečkin tak zaznamenal svůj čtrnáctý hattrick v kariéře NHL.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Je to neuvěřitelné, puk jako by si ho sám nacházel,“ řekl spoluhráč Nicklas Bäckström, jenž spoluhráči už všech tří branek asistoval. „Když už k němu puk přijde, má ty schopnosti zamést ho do brány. To není vždycky jednoduché.“
První gól byl z pohledu Ovečkina opravdu šťastný. Oshieho nepovedená střela se odrazila právě na jeho hůl a bylo to 0:1. O tři minuty později to bylo podobné. Carlson v přesilovce vystřelil od modré, puk úplně minul bránu, od zadního mantinelu se však odrazil přesně k Ovečkinovi.
Ani třetí gól nebyl z kategorie výstavních. Švédský centr Nicklas Bäckström vystřelil, moskevský rodák si našel odražený kotouč v mlýnici před bránou a poslal ho do sítě.
Ovečkinovy tři branky byly rozhodující. Hosté vedli v závěru 3:2, Jason Chimera navýšil skóre trefou do prázdné brány. Po něm ještě Wild snížili z hole Mikaela Grandlunda na konečných 3:4.
„Je to fajn pocit,“ radoval se hrdina večera. „Samozřejmě když dáte jeden… potom se vám povede dát další, je to bezva. Když ale dáte tři góly v jednom utkání, je to něco výjimečného.“
Ovečkin dal dohromady 13 branek v posledních 13 zápasech. Celkově má na kontě 34 přesných zásahů a už se vyhřívá na čele tabulky střelců NHL, kde vystřídal Patricka Kanea. Hattrick dal poprvé od 10. prosince 2013, kdy se trefil do sítě Tampy Bay hned čtyřikrát.
Minnesota prohrála už sedmé utkání v řadě, celkově dvanácté z posledních třinácti. Trenér Mike Yeo byl po zápase velmi rozzlobený. „Kdyby to nebylo šílené a frustrující, skoro by to bylo komické,“ řekl smutně k další porážce.

Foto: Clyde

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -