- Reklama -

Hattrick z gauče, oslava od monitoru

- Reklama -

Přestože se nehrálo, přibyl Ricku Nashovi na Śtědrý den do osobních záznamů další hattrick – šestý v kariéře, první v dresu NY Rangers. Statistici NHL po prozkoumání videa z úterního utkání s Washingtonem upravili zápis u čtvrté branky Jezdců, která byla původně připsána Martinu St. Louisovi.
Zpomalené záběry ukázaly, že St. Louis dorážející při přesilovce před brankovištěm při Nashově střele klepl hokejkou pouze do lapačky Bradena Holtbyho, nikoliv do kotouče. A přestože tím gólmana Capitals donutil srazit si puk za čáru, podle pravidel musí být za autora branky označen Nash.

Třicetiletý forvard díky dodatečnému příspěvku ztrácí na druhém místě střeleckých statistik na vedoucího Tylera Seguina z Dallasu už jen dvě branky. Jak s nadsázkou zmiňují stránky New York Post, stal se prvním hokejistou od roku 1972, který na Štědrý den dosáhl branky. Tehdy se v NHL hrálo o vánočních svátcích naposledy (zápasy na Boží hod zrušila liga už o rok dříve).
A protože tradiční oslavy hattricku v podobě čepic snášejících se na led si Rick Nash v úterý v Madison Square Garden nemohl užít, rozhodli se NY Rangers požádat fanoušky, aby své sympatie vyjádřili alespoň virtuálně.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -