- Reklama -

Havlát je znovu s Jágrem a pokusí se zužitkovat důvěru generálního manažera Tallona

- Reklama -

V pátek si spolu Martin Havlát a Jaromír Jágr zase po čase zahráli v jednom útoku. Havlát v tréninkovém utkání Floridy vstřelil dvě ze čtyř branek svého týmu, přičemž jednu z nich mu parádně připravil právě Jágr. Vypadalo to, že si na ledě rozumí stejně jako před třinácti lety, kdy spolu hráli za Českou republiku na olympiádě v Salt Lake City. Letos jsou ale oba hráči v o dost rozdílné pozici.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Zatímco třiačtyřicetiletý Jágr má místo v sestavě Floridy jisté, o devět let mladší Havlát musí v kempu pořádně zabojovat. Hráč, jehož v posledních letech provázela samá zranění, je u Panterů na zkoušce. A pokud neuspěje, může to znamenat i konec jeho profesionální kariéry. Není to přitom ani rok, kdy společně zažívali podivnou sezónu v New Jersey.
„Zažili jsme těžký rok,“ zavzpomínal Havlát na sezónu 2014-15. Devils během ní vyhodili hlavního trenéra a mužstvo poté vedla zvláštní trojice v čele s generálním manažerem Lou Lamoriellem. Klub dopadl v NHL nejhůře od roku 1999 a Jágr s Havlátem byli frustrovaní z nízkého počtu minut na ledě. Zatímco Jágra nakonec klub vyměnil na Floridu, Havlát si musel celou sezónu „užít“ v New Jersey až do konce.


Odehrál v ní jen 40 zápasů a nasbíral 14 kanadských bodů (5+9), nejméně během jeho kariéry v NHL. „Někteří z nás mají více zranění, některým se vyhýbá, což samozřejmě kariéře pomáhá. Ale teď jsem zdravý, cítím se dobře a jsem připravený. Snažím se hrát co nejlépe každý rok. Tentokrát je to pro mne jen trochu jiné, protože ještě nemám kontrakt,“ vykládá Havlát.
O týmu Panterů přes léto hodně slýchal od Jaromíra Jágra. „Říkal mi, jaká je tu nadšená parta. Je tady hodně mladých hráčů a myslím si, že tenhle tým má budoucnost a bude se jen zlepšovat,“ potvrdil Havlát, jenž se několik posledních let přes léto připravuje v Montrealu. Spolu s ním trénuje i jedna z mladých hvězdiček Panthers Jonathan Huberdeau.
„Bývá tam pokaždé hodně dobrých kluků, hodně Evropanů. A Jonathan na mě vždycky v Montrealu udělal největší dojem. V lize patří mezi ty nejlepší hráče,“ chválí talentovaného Huberdeaua. Není ale vedle Jágra jediným členem organizace Floridy, s kým se zná. Hrál také pod generálním manažerem Dalem Tallonem. Ten pracoval pro Chicago v roce 2006, kdy Hawks získali Havláta z Ottawy.

- Reklama -

„Marty je supertřída na ledě i mimo něj. Jen má smůlu na zranění, která se na něj pořádně lepí. Jako jednou, když si poranil třísla jen tím, že přelézal mantinel. Ale je to šikovný hráč a schopný hrát na obou koncích kluziště,“ pochvaluje si šéf Panterů.
Havlát zažil v Chicagu výborná léta, ve dvou ze tří sezón byl dokonce lídrem klubu. Bohužel před sezónou 2009-10, ve které Blackhawks získali Stanley Cup, odešel do Minnesoty.
„Tušil jsem, že v příštích letech pohár vyhrají, ale bohužel – to je byznys. Strávil jsem v klubu a pod Tallonem tři skvělé roky. Dával mi tehdy hodně prostoru a věří mi i teď,“ zavzpomínal na časy v Chicagu Havlát.
Teď jsou opět spolu a navíc s Jaromírem Jágrem, jenž byl jeho vzorem už v dětství. „Hokej je jeho jedinou láskou. A každý den dělá všechno pro to, aby byl ještě lepší,“ myslí si o jeho dlouhověkosti.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -