- Reklama -

Havláta pozvali na testy do Floridy

- Reklama -

Nebude to Ottawa, kde Martin Havlát začínal svoji zámořskou kariéru a o níž se spekulovalo před necelým měsícem. 34letý český útočník, který je zatím bez smlouvy, se na zkušební smlouvě po dobu trvání přípravného kempu nakonec dohodl s Floridou.
Za místní klub mladoboleslavský rodák sice nikdy nehrál, ale v jejich hledáčku se neocitl úplnou náhodou. Byl to totiž současný generální manažer Panterů Dale Tallon, kdo v roce 2006 vyjednal Havlátům přestup od Senátorů k Jestřábům.
„Martin je velmi inteligentní hokejisty, který je ofenzivně nadaný. Je velmi dobrý také v defenzívě, takže mluvíme o solidním hráči pro obě strany kluziště, kterého ovšem v posledních letech sužovala zranění. Pokud zůstane zdravý a bude hladový po hokeji,“ představuje si ideální variantu šéf Floridy.
Bývalý hráč Ottawy, Chicaga, Minnesoty, San Jose a New Jersey není jediným veteránem, který byl slunný poloostrov pozván na zkoušku. Panthers se rozhodli vyzkoušet také Davida Bootha, jenž by se v případě úspěchu při testech vrátil do míst, kde prožil víc jak pět sezón.
„Větší konkurence v týmu, historické důvody, schopnosti hráčů a naše potřeby,“ vysvětluje GM Tallon pohnutky svého jednání. „Kvalitních hokejistů v kempu není nikdy dost. Oba chtějí ukázat, co v nich je. Nevíme sice, jak jsou na tom zdravotně, ale budeme tu mít mladé kluky a ani u nich nevíme, jestli už budou připraveni na NHL. Pokud ne, tohle je naše pojistka.“
Jedním z mladíků, který své schopnosti měřit síly s elitou světového hokeje prokázal už dostatečně, je Jonathan Huberdeau. Loňský lídr klubových statistik a třetí muž draftu 2011 ale zatím ještě nemá smlouvu. Tallon je nicméně přesvědčen, že se s chráněným volným hráčem dohodne ještě před pátkem, kdy se hokejisté Floridy sejdou poprvé po prázdninách.
„Pevně věřím, že se nám podaří najít společnou řeč a Jonathan tady bude hned v první den kempu,“ říká Tallon.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -