- Reklama -

Palát mezi kanonýry Tampy, Hejda u vítězné branky

- Reklama -

Sedmkrát rozvlnili  hokejisté Tampy Bay v pondělí síť za montrealskými gólmany. V zámoří patří do hlavních titulků jméno autora hattricku Stevena Stamkose, my oceňujeme Ondřeje Paláta. Loňský aspirant na Calderovu trofej vstřelil svoji první branku nové sezóny ve 47. minutě po nezištné přihrávce Briana Boylea. Čestný úspěch hostů zaznamenal Brendan Gallagher.
Stamkos osmým hattrickem v kariéře vyrovnal klubový rekord Martina St. Louise, premiérové trefy v NHL se dočkal ruský nováček Vladislav Namestnikov. Obránce Victor Hedman byl u čtyř branek Lightning (1+3) a je novým lídrem kanadského bodování.
Jako o sto šest se už odpoledne pálilo v Buffalu, prakticky však jen na jednu bránu. Hájil ji Michal Neuvirth a musel se pěkně otáčet, Ducks ho prověřili 44krát. Pět puků se jim za záda českého gólmana podařilo dostat, dvěma dobře mířenými ranami se blýskl švédský zelenáč William Karlsson.
Sabres ukázali, proč jsou dosud bez bodu: pokud totiž nevystřelíte, skóre změníte jen těžko. Statistici napočítali Šavlím ubohých dvanáct pokusů, až za čáru došel pouze Ennisův ve 47. minutě.
David Krejčí při svém premiérovém startu v nové sezóně nebodoval a podobně dopadl v pondělí v utkání s Coloradem i jeho Boston. Velkou zásluhu na tom mám český obránce Jan Hejda, po jehož nahození v závěrečných sekundách odmítl prodloužení Daniel Briere. Pro Brierea se jednalo u jubilejní 300. trefu v NHL, pro Laviny o teprve druhou branku v sezóně. Ve 24. minutě skóroval Jamie McGinn.
David Krejčí, jenž předchozí tři střetnutí Medvědů vynechal kvůli nespecifikovanému zranění, strávil na ledě devatenáct minut. Během nich se prezentoval jedním střeleckým pokusem, pohled do zápisu napoví, že neúspěšným. Za Bruins se prosadil jen Loui Eriksson při přesilovce.
Gólové koření zapomněli vypěstovat na Floridě a moc si ho s sebou nepřivezli ani hosté z Ottawy. Ze dvou nul na ukazateli skóre se změnila pouze jedna, na straně Senátorů. Ve 36. minutě Clarke MacArthur drzým průnikem mezi dvěma beky potrestal Bjugstadovo vyloučení.
Ottawský gólman Craig Anderson předvedl při 27. shutoutu ve své kariéře třicet zákroků a potvrdil, že proti bývalým spoluhráčům se mu daří. Po svém odchodu od Panterů před pěti lety je vychytal už potřetí. Roberto Luongo držel svůj tým nad vodou třiadvaceti zákroky, ale další porážce Floridy ani on nezabránil.

Příští zápas v TV: NY Rangers – NY Islanders, út/st 14. října, 1:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -