- Reklama -

Hejduk se dočká velké pocty. Colorado v nadcházející sezoně vyřadí jeho dres s číslem 23

- Reklama -

Bývalý hokejový útočník Colorada Avalanche Milan Hejduk se v novém ročníku NHL dočká velkého vyznamenání. Šestého ledna 2018 Laviny vyřadí ke stropu Pepsi Center jeho dres s číslem 23.
„Milan byl ohromný hokejista, skvělý spoluhráč, vítěz a opravdový profesionál v každém ohledu. Měl jedny z nejrychlejších a nejjemnějších rukou z hráčů, se kterými jsem kdy hrál. Šlo o nepolapitelného bruslaře, s úžasným uvolněním, výjimečným hokejovým citem a představivostí. Milan nebyl jen jedním z nejlepších kanonýrů v historii naší franšízy, ale jedním z nejlepších v lize po celou dekádu,“ prohlásil na Hejdukovu adresu jeho dřívější spoluhráč a v současnosti viceprezident a generální manažer Colorada Joe Sakic.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Hejdukova třiadvacítka doplní pod stropem domácí haly Avalanche Sakica (číslo 19), Petera Forsberga (21), Patricka Roye (33), Adama Footea (52) a Raye Bourquea (77).
„Milan byl jedním z nejskromnějších hráčů, s nimiž jsem měl tu čest nastupovat. Byl to tichý lídr, který vedl příkladem a vždycky prvotřídně reprezentoval tuto organizaci a sám sebe. Jeho číslo 23 bezesporu patří ke stropu Pepsi Center,“ doplňuje Sakic.
Rodák z Ústí nad Labem strávil celou zámořskou kariéru (14 sezon) v barvách denverského klubu, s nímž v roce 2001 vyhrál Stanleyův pohár. Za Colorado nastupoval v rozmezí let 1998-2013. V roce 2003 získal díky 50 přesným zásahům Maurice „Rocket“ Richard Trophy pro nejlepšího střelce ročníku jako dosud jediný Čech v historii NHL.
Při tažení za Stanley Cupem v roce 2001 zaznamenal Hejduk nejvíce asistencí ze všech hráčů (16)
Embed from Getty Images
„Jsem opravdu poctěn, že můj dres bude vyvěšen ke stropu haly vedle ostatních skvělých hráčů Avalanche. Od nováčkovské sezony v klubu jsem cítil hrdost, že jsem mohl tento dres nosit a být součástí této organizace. Měl jsem štěstí, že jsem tu mohl hrát tolik let. Mám spoustu krásných vzpomínek,“ ohlíží se za svým působením v Coloradu Hejduk.
„Rád bych za tuto poctu poděkoval Kroenkeově rodině (vlastníci Colorada) a všem v organizaci Avalanche, pro mě a mou rodinu to znamená strašně moc. Uvědomil jsem si, že můj celoživotní sen byl velmi výjimečný, počínaje hraním v NHL, přes výhru ve Stanley Cupu a konče tím, že jsem celou kariéru strávil v Coloradu. Děkuji všem fanouškům klubu za jejich podporu a těším se na 6. leden,“ dodává Hejduk.
Olympijský vítěz z Nagana 1998 odehrál za Avalanche 1020 utkání, v nichž vstřelil 375 branek, celkově si připsal 805 bodů. S českou reprezentací vybojoval bronzové medaile na mistrovství světa 1998, Světovém poháru 2004 a olympijských hrách v Turíně 2006. Během výlukové sezony 2004-2005 získal s Pardubicemi extraligový titul.
Hejdukův gól v jeho 1000. zápase v NHL
https://youtu.be/PCmHVA3gEd8

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -