- Reklama -

Hejdukův gól, Royovy zákroky. Bitvu starých rivalů ovládlo Colorado

- Reklama -

Soupeření mezi hokejisty Avalanche a Red Wings na přelomu tisíciletí bylo jedním z nejklasičtějších případů hokejové rivality v dějinách NHL. Většina hvězd tehdejších soupisek obou týmů v pátek znovu nazula brusle, aby se představila fanouškům pod otevřeným nebem na stadiónu Coors Field v Denveru. A i když už tempo nebylo takové jako dřív, stále bylo na co koukat.
Nevšední zážitek si nenechalo ujít více jak 43 tisíc diváků, kteří byli svědkem vítězství domácího celku v poměru 5:2. Jednou brankou k němu přispěl i dlouholetý útočník Lavin Milan Hejduk. Na opačné straně nastoupil obránce Jiří Fischer.

Colorado – Detroit 5:2 (2:1, 1:0, 2:1)

Branky a asistence: 6. Kamenskij (Forsberg, Lemieux), 14. Sakic (Bourque), 36. Hejduk (Ricci, Sakic), 42. Bourque (Podein, Hinote), 58. Yelle (Bourque) – 10. Yzerman (Dandenault, Brown), 55. Shanahan.
Střely na branku: Colorado 5-6-8=19, Detroit 11-10-17=38.
Brankáři: Roy 20/21, Billington (od 40:00) 16/17 – Conklin 2 inkasované góly, Legace (od poloviny zápasu) 3 góly.
Česká účast: Milan Hejduk – Jiří Fischer.


Mohlo by vás zajímat:





Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -