- Reklama -

Hemský mezi hvězdami zápasu. V New Yorku rozhodl trefou v prodloužení

- Reklama -

Po třech porážkách v řadě potřeboval Dallas zabrat, aby se mohl ještě ucházet o postup do play off. Hvězdy prohrály s Coloradem, Tampou Bay a naposledy dokonce i v Buffalu, takže se jim postupové příčky začínaly pomalu vzdalovat. Výhra v Madison Square Garden je bodově srovnala s Los Angeles a Minnesotou, ztráta na osmé Calgary činí pět bodů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Na cenném skalpu newyorských Rangers se nejvíc podílel Jason Spezza, který zaznamenal tři body (1+2) a Aleš Hemský, který byl u druhé a rozhodující třetí branky (1+1). Třetí hvězdou večera byl za 34 zákroků vyhlášen brankář Stars Kari Lehtonen.
Hvězdy úspěch potřebovaly, zejména proti Buffalu se totiž pořádně natrápily. Sedm z posledních deseti porážek přišlo jen po jednobrankovém rozdílu, nejbolestivější byla poslední prohra od Šavlí 2:3. Dallas totiž přestřílel odevzdaného soupeře 40:24, při započítaní střel, které byly zblokovány nebo šly mimo, dokonce 87:36! Na výhru to stejně nestačilo.
„Pomůže vám to znovu věřit, protože jsme si prošli několika náročnými událostmi,“ komentoval triumf nad Rangers trenér Lindy Ruff. „Vyhrát v prodloužení tím spíš pomůže. Dneska to byla docela bitva.“
Dallas vedl po gólu Spezzy od 23. minuty. Domácí srovnali, hosté znovu odskočili do vedení, aby Jezdci znovu osmdesát vteřin před třetím klaksonem vyrovnali. Zuccarello vypálil a Kreider dorážel. Domácí hráli už to dobou bez brankáře v šesti hráčích v poli, vyrovnání je tedy hodně těšilo.
„Je dobré získat aspoň bod, třetí třetinu odehráli chlapi dobře,“ líbilo se Ricku Nashovi. „Musíme ale hrát naplno celý zápas, zvlášť v téhle fázi sezóny, kdy se body sbírají tak těžko.“
Rozhodnutí vzal do svých rukou Aleš Hemský. Na začátku druhé minuty prodloužení mu nejprve kotouč při pokusu o střelu utekl, obránce mu jej ale znovu přistrčil a napodruhé už český útočník z pozice mezi kruhy uspěl.
„Poztráceli jsme dost bodů, kdy jsme se v mnoha zápasech porazili sami, dnes jsme konečně zabrali a vyhráli, doufejme, že už se rozjedeme,“ řekl autor vítězné trefy. „Jestli chcete udělat play off, musíte tyhle těsné zápasy vyhrávat.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -