- Reklama -

Hemský se Sharpem by se do sestavy Dallasu mohli v příští sezoně vrátit

- Reklama -

Veteráni Aleš HemskýPatrickem Sharpem si v ročníku 2016-2017 příliš nezahráli. Přestože jim toho jejich křehké zdraví nedovolilo mnoho ukázat a navíc jim končí smlouvy, má generální manažer Dallas Stars Jim Nill o jejich služby i nadále zájem.
„Chci si s oběma sednout. Všechno zavinilo zranění. Pokud by byli zdraví, možná bychom s nimi podepsali kontrakt už v minulém roce,“ prohlásil na draftu v Chicagu Nill.
Třiatřicetiletý Hemský promeškal více než čtyři měsíce kvůli potížím s kyčlí a třísly. V 15 zápasech vstřelil čtyři branky a třikrát asistoval.
O dva roky starší Sharp si v 48 zápasech připsal 18 bodů (8+10). Rodáka z Winnipegu nejdříve vyřadil ze hry otřes mozku, sezonu mu koncem března předčasně ukončila operace kyčle.
Pokud se oba na soupisku Stars vrátí, budou si muset zvykat na nové postavy v týmu. Propuštěného trenéra Lindyho Ruffa nahradil starý známý Ken Hitchcock, držitel Jack Adams Trophy pro nejlepšího kouče z roku 2012 a především vítěz Stanley Cupu s Dallasem z roku 1999.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Druhá podstatná změna se odehrála v brankovišti, do něhož Nill z Los Angeles přivedl Bena Bishopa, s nímž se následně dohodl na šestileté spolupráci v hodnotě 29,5 milionů dolarů.
„Klíčové záležitosti jsme vyřídili, počínaje změnou trenérského štábu a podepsáním Bena Bishopa. Teď musíme v naší sestavě zaplnit pár mezer,“ přibližuje další kroky Dallasu Nill.
Texaský klub vybíral na draftu ze třetího místa, z něhož si zamluvil finského obránce Mira Heiskanena. Šlo o nejvyšší volbu v historii organizace od přestěhování z Minnesoty v roce 1993.
„Nechci si zvykat (na tak brzkou volbu), ale ocitnete se v dobré výchozí pozici. Na našem seznamu zaujímal první místo. I kdybychom draftovali první, myslím si, že bychom na něj ukázali,“ prozradil o Heiskanenovi dallaský ředitel scoutingu Joe McDonnell.


Sedmnáctiletý bek odehrál ročník v nejvyšší finské soutěži za HIFK Helsinky. S reprezentací Suomi slavil v dubnu zisk stříbrných medailí na mistrovství světa do 18 let. Navíc byl vyhlášen nejlepším zadákem turnaje.
Hvězdy z 26. pozice ukázali na Jakea Oettingera, nejvýše postaveného severoamerického gólmana ve finálním žebříčku skautů, s nímž mají dlouhodobé plány.
„Mým cílem je stát se jednoho dne jedničkou Dallasu. Dobře to teď pasuje s ohledem na jejich současnou situaci. Podle mě jsem se jako brankář dostal na dobré místo,“ věří Oettinger.
Dallas si na draftu vybral celkem sedm mladíků.
„Jsme nadšení. Zvolili jsme hráče, které jsme chtěli. Myslíme si, že všichni z nich jsou dobří a mají potenciál. Nyní je na čase začít pracovat,“ ohodnotil výsledek draftu z pohledu Stars devětapadesátiletý Nill.

- Reklama -

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -