- Reklama -

Hemský se v Dallasu trápí. Teprve si zvyká, říká trenér Ruff

- Reklama -

Zatímco pobyt v Ottawě mu nesmírně svědčil, v Dallasu se trápí. Hemský v létě následoval příkladu Jasona Spezzy a podepsal se Stars tříletou smlouvu. Jejich spolupráce v jednom útoku ale neměla dlouhého trvání.
Kanadského útočníka přesunuli trenéři do první formace, kde po boku Tylera Seguina a Jamieho Benna sbírá jeden bod za druhým. Jeho český kolega se naopak propadl až do čtvrté řady. V devíti zápasech si Hemský připsal pouze jednu asistenci, a to hned v úvodním duelu proti Chicago. Ve statistice plus/mínus je dokonce nejhorším hráčem na soupisce texaského klubu.
Trenér Lindy Ruff ale odmítá kritické poznámky na adresu jednatřicetiletého forvarda. „Nové město, noví spoluhráči, noví trenéři. To všechno chce čas. Stačí se podívat na jiné hráče, kteří přes léto změnili klub, a uvidíte, že mnozí z nich prožívají podobné problémy.“
Hemský odehrál za Edmonton 652 zápasů během 12 sezón, takže po devíti utkáních za Dallas nelze vynášet žádné předčasné soudy. Ostatně své o tom ví i jeho spoluhráč Shawn Horcoff, který se s podobnou situací potýkal v minulém ročníku.
„Trvalo dlouho, než jsem to překonal. On je na tom podobně. Po 12 letech v jednom týmu je těžké si uvyknout na nové podmínky. Tady se hraje úplně jiným systémem než v Edmontonu. A on se musí sžít se zcela jinou rolí.“
Je pravda, že tato slova mohou být trochu zavádějící, protože Hemský se na jaře skvěle etabloval v sestavě ottawských Senátorů. Ve 20 zápasech nasbíral 17 bodů a spolupráci s Jasonem Spezzou si celou dobu pochvaloval.
Ale pokud se český útočník dokáže přenést přes současné smolné období, možná se trenér Lindy Ruff rozhodne obnovit tuto spolupráci. „V posledních zápasech jsem se cítil výborně, ale žádné body nepřišly. Snažím se hrát poctivě dozadu a věřím, že postupem času to zlomím,“ řekl Hemský.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -