- Reklama -

Henrik Lundqvist oslavil narození druhé dcery, do hry se vrátí asi až za týden

- Reklama -

Od 2. února je Henrik Lundqvist mimo hru kvůli zraněnému krku. Ani teď mu ale okolnosti k rychlému návratu nepřejí, třebaže jsou mnohem příjemnější. V pátek musel švédský gólman předčasně opustit trénink Rangers, protože spěchal za svou manželkou, která přiváděla na svět druhou dceru.
Později v noci už mohl brankář Jezdců hrdě vyvěsit na svůj Twitter vzkaz. „Moje malá holčička je tady. Všem se daří dobře. Už jsem neměl myšlenky na to vracet se k tréninku, takže příště začneme znovu od začátku.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Hlavní trenér Alain Vigneault potvrdil, že Lundqvist dostal krátké volno. S mužstvem, které čeká v sobotu večer zápas v Raleighu s Carolinou, neodcestoval. Vedle jiného to znamená, že uzdravující se brankář nebude s týmem trénovat minimálně do úterka. Teprve tento den se podle všeho připojí k rannímu rozbruslení před utkáním s Los Angeles Kings.
Lékaři schválili Lundqvistovi návrat do hry už v pondělí. Gólman ale potřebuje několik tréninků, na nichž musí obnovit reflexy. Minulý týden mu v tom pomáhali trenérští asistenti. Musí si znovu zvyknout na střelbu, na clonící protihráče, musí chytit tempo hry. Do doby, než bude znovu plně připraven, do ostrého zápasu nenastoupí.

„Už byl na ledě a vyzkoušel si spoustu herních situací. Až jich absolvuje víc, uvidíme, jak si povede,“ prohlásil Vigneault. Že by brankáře zapojil například nějakým mimořádným pondělním tréninkem, o tom kouč zatím neuvažuje. „V sobotu a v neděli hrajeme dva zápasy po sobě. Zřídka kdy trénujeme po dvou odehraných utkáních. Musíme uvažovat o tom, co je nejlepší pro celý tým.“
Také kvůli hracímu kalendáři to tedy vypadá, že se Lundqvist nevrátí do zápasu dřív než příští víkend, kdy nastoupí Rangers proti Bostonu a pak hostí doma Washington Capitals. Tuto sobotu nastoupí v Carolině Cam Talbot, o nedělní jedničce se teprve rozhodne. Možná to bude znovu Talbot, možná dostane šanci trojka MacKenzie Skapski.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -