- Reklama -

Henrik Sedin bude kapitánem Švédska na Světovém poháru

- Reklama -

Švédští hokejisté se na Světovém poháru musí obejít bez plánovaného kapitána Henrika Zetterberga. Útočníka Detroitu, který není v pořádku po zranění kolena, nahradí forvard Calgary Mikael Backlund. Role hlavního lídra výběru Tre Kronor se zhostí Henrik Sedin z Vancouveru.
Kouč Švédska Rikard Grönborg jmenoval také asistenty pětatřicetiletého centra Vancouveru, kterými budou obránce Ottawy Senators Erik Karlsson a levý křídelní útočník Vancouveru Canucks Daniel Sedin.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Dvojčata Sedinova tvoří nerozlučnou dvojku prakticky po celý svůj život. Celou svou kariéru strávili bok po boku v jednom útoku, oba byli draftovaní Vancouverem v prvním kole hned po sobě v roce 1999.
Henrik Sedin je od roku 2010 kapitánem Canucks. Ve stejném roce se stal držitelem Hart Memorial Trophy (neužitečnější hráč NHL) a Art Ross Trophy (nejproduktivnější hráč NHL). O sezónu později získal Art Ross Trophy i jeho bratr Daniel, jemuž se tehdy podařilo získat i Ted Lindsay Award (neužitečnější hráč NHL podle Hráčské asociace NHLPA).


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Oba byli při triumfu Švédska pod pěti kruhy v roce 2006 v Turíně, před dvěma lety v Soči se podíleli na zisku stříbrných medailí. Na mistrovství světa vybojovali tři cenné kovy – zlato (2013) a dva bronzy (1999, 2001). S Vancouverem dvakrát získali Prezidentovu trofej pro nejlepší tým základní části NHL a v roce 2011 dotáhli Canucks až do rozhodujícího sedmého finále Stanley Cupu.
Také Erik Karlsson je celou svou kariéru v zámořské lize věrný jednomu klubu. Zástupci Ottawy si ho vybrali před osmi lety v prvním kole draftu NHL. 2. října 2014 byl Karlsson představen jako devátý kapitán v historii organizace Senators. Švédský zadák nahradil ve funkci Jasona Spezzu.
Šestadvacetiletý rodák z Landsbro je dvojnásobným držitelem Norrisovy trofeje pro nejlepšího obránce NHL (2012, 2015) a není pochyb o tom, že je v současnosti hlavní tváří klubu z hlavního kanadského města. Ve sbírce má bronzovou medaili ze světového šampionátu (2010) a stříbro z olympiády v Soči (2014).
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -