- Reklama -

Henrik Sedin chce lepší sezónu pro Canucks a těší se do Číny

- Reklama -

Hodit za hlavu poslední ročník a v tom následujícím dovést Vancouver do bojů o Stanley Cup. To je hlavní cíl kapitána Canucks Henrika Sedina před sezónou 2017-18 v NHL. Bude to už jeho sedmnáctá a všechny odehrál v dresu Canucks, stejně jako jeho dvojče Daniel.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Oběma tak bude při startu nové sezóny 37 let a budou chtít dokázat, že jsou ještě daleko od úvah o konci kariéry.
„Budoucnost řešíme tak nějak jednoduše – říkáme si, že to bereme rok po roku. Teď budeme chtít dokázat, že pořád můžeme hrát na vysoké úrovni a to nás žene dál. To je hlavní, na co se nyní soustředíme,“ prohlásil Henrik Sedin.
S bratrem jsou ve Vancouveru od roku 1999, kdy si je oba klub vybral v draftu z druhé a třetí pozice. Od té doby dokázal Daniel vyhrát kanadské bodování NHL (104 bodů v sezóně 2010-11) a Henrik dokonce o rok dříve získal vedle Art Ross Trophy i Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče ligy.
Loňská sezóna však byla pro ně jedna z nejhorších. Nedařilo se jim bodově a Vancouver byl po Coloradu druhým nejhorším týmem celé NHL. O play off si Canucks mohli nechat zdát a tak je jasné, co bude v následující sezóně prioritou.
Embed from Getty Images
„Mysleli jsme si, že máme na lepší umístění. Jenže nás postihla řada zranění, která byla pro nás opravdu těžká. Nepatříme mezi týmy, které dokáží zvládnout těžké zápasy i bez klíčových hráčů. Nemáme takové možnosti, i když mladí kluci se ukazovali dobře. Takže tentokrát je třeba play off znovu vybojovat. To je náš cíl.“
Před začátkem nového ročníku NHL však bratry Sedinovy i celý tým Canucks čeká ještě jedna zajímavá výzva. V přípravě odehrají dva zápasy v Číně proti Los Angeles Kings – 21. září v Šanghaji a o dva dny později v Pekingu.
„Nikdy předtím jsem tam nebyl, takže to bude skvělé. Budeme hrát hokej ale nejlepší bude možnost poznat jinou zemi a kulturu,“ těší se Henrik Sedin.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -