- Reklama -

Hertl gólem a asistencí přispěl k výhře Sharks, dva body si připsali také Fleischman, Šustr a Židlický

- Reklama -

Hokejisté San Jose vyhráli třetí zápas za sebou, když ve čtvrtek porazili Boston 7:4. V divokém utkání, v němž se čtyřikrát překulilo vedení ze strany na stranu, vstřelili čtyři hráči dva góly. Na straně vítězného celku to byli Joe Pavelski, Tyler Kennedy a Tommy Wingels, v dresu Bruins se stejným způsobem zviditelnil Reilly Smith.
Také minisouboj dvou mladých českých útočníků Tomáše Hertla a Davida Pastrňáka vyzněl lépe pro hráče Sharks. Pražský rodák se v duelu prezentoval gólem a asistencí, zatímco Pastrnák vyšel bodově naprázdno. Hertl nejprve ve 28. minutě v přesilovce pomohl připravit střeleckou pozici pro Wingelse a v čase 55:44 pak svou šestou brankou v ročníku stanovil konečné skóre zápasu.
Naprosto shodnou bilanci jako Hertl si z utkání proti Columbusu odnes Tomáš Fleischmann. I díky jeho příspěvkům dokázala Florida v rozmezí 23. a 28. minuty smazat tříbrankové manko a vybojovat tak alespoň bod za prohru 3:4 po samostatných nájezdech. Ve všech trefách Panthers měl prsty Nick Bjugstad, který dvě branky vstřelil a na jednu přihrál. Bod navíc zajistil hostům jediný úspěšný exekutor v nájezdech Ryan Johansen, kanadský centr překonal Roberta Luonga ve čtvrté sérii.
Ben Bishop vychytal první čisté konto v sezóně a dovedl Tampu Bay k výhře 5:0 nad Buffalem. Moc práce ale americký gólman neměl, Sabres na něho vyslali za celý zápas jen 13 střel. Rozdílovou trefu vsítil ve třetí minutě Nikita Kučerov, když v předbrankovém prostoru tečoval střelu Radka Gudase. Lightning rozhodli o svém triumfu v druhé třetině, v níž vstřelili tři branky. U třetí a čtvrté branky Bolts asistoval český bek Andrej Šustr.
Nejnebezpečnějším hráčem domácího týmu směrem dopředu byl Steven Stamkos, jenž zaznamenal gól a dvě asistence. Poslední část poznamenala mnohá vyloučení. Rozhodčí v ní udělili 106 trestných minut a šest hráčů poslali předčasně do šatny: Victor Hedman, Brian Boyle, Brenden Morrow (všichni TBL), Nikita Zadorov, Cody McCormick a Patrick Kaleta (všichni BUF).
I bez sedmi kmenových hráčů dokázalo New Jersey vyhrát 5:3 v Torontu a ukončilo tak sérii pěti proher. Zásluhou Erica Gelinase a Mikea Cammalleriho využili Devils dvě ze tří přesilovek, Jonathana Berniera překonali i Stephen Gionta, Steve Bernier a Adam Henrique. Posledně dva jmenovaní při tom těžili ze spolupráce s obráncem Markem Židlickým. O branky Leafs se postarali Mike Santorelli, Nazem Kadri (v oslabení) a Phil Kessel.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -