- Reklama -

Hertl protrhl střeleckou smůlu a byl vyhlášen první hvězdou zápasu

- Reklama -

Trest v podobě posazení na lavičku z poloviny týdne podle všeho zabral. Tomáš Hertl a Tommy Wingels se zlepšili a stali se klíčovými prvky sobotního vítězství San Jose nad Calgary. Oba zaznamenali gól a asistenci, oba byli vyhlášeni hvězdami večera. Hertl se trefil teprve potřetí v sezóně, gól dal po devatenácti utkáních, v nichž vyšel střelecky naprázdno.
„Skvělá odpověď, přesně co jsme potřebovali,“ pochválil své hráče trenér Peter DeBoer, jenž ve středu nechal oba borce prosedět třetí třetinu zápasu s Chicagem pouze na lavičce. „Byli klíčovou součástí dnešního zápasu. Udávali tón svým forčekinkem a dali první dva góly. Byla to od nich skvělá reakce, teď musíme doufat, že v tom budou pokračovat.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Tomáš Hertl zatím jen těžko navazuje na první sezónu, ve které se mu tak střelecky dařilo. Ročník 2013-14 zahájil jako uragán, hned v úvodu vstřelil v jednom utkání čtyři branky a nakonec skončil s 15 zářezy ve 37 odehraných utkáních.
Zbrzdilo ho nepříjemné zranění kolena. Loni už stihl jen 31 bodů (13+18) v 82 zápasech, letos má našlápnuto k podobnému bodovému součtu. Zatím stihnul ve 23 zápasech 11 kanadských bodů (3+8).
„Dnes jsem se cítil skvěle,“ pochvaloval si Hertl po utkání s Calgary. „Pro mě a Tommyho to bylo trošku těžké. Bavili jsme se spolu a myslím, že jsme pak odehráli nejlepší zápas v sezóně. V první třetině jsme hráli opravdu dobře.“
V sobotu zvyšoval Hertl na 2:0, když ve 13. minutě prostřelil Jonase Hillera v brance Calgary z pravé strany. Byl to už jeho druhý bod v zápase. O dvě a půl minuty dřív si zapsal nahrávku u branky Tommyho Wingelse.
„Musíte najít způsob, jak se vrátit a zareagovat po situaci z minulého zápasu,“ řekl k rozhodnutí trenéra z utkání proti Chicagu Wingels. „Náš útok to dokázal brzo. Když se vám podaří takhle brzo vstřelit gól, pomůže vám to do celého zbytku zápasu. Ukázali jsme sobě i ostatním, jakým útokem můžeme být. Sad se nám na to podaří navázat.“
Gólem a nahrávkou se proti Calgary zapsal do statistik také obránce Marc Eduard Vlasic, další góly přidali v přesilovce Joel Ward a Patrick Marleau. Za hosty snižovali Markus Grandlund a Michael Ferland, dotahování ale přišlo ze strany Plamenů moc pozdě.
„Tohle není zrovna způsob, jak se chcete vracet po tak dlouhé době,“ konstatoval zklamaně Jonas Hiller, jenž se vrátil do brány Flames po měsíci. „Nicméně musíme uznat, že byli lepší při hře pět na pět, byli lepší na přesilovce a byli lepší i v oslabení. To se pak těžko vyhrává. Každý by si měl přiznat, že nehrajeme dost dobře. Musíme víc pracovat, což právě teď neděláme.“
Video: sestřihy z utkání – 28. listopad
Výsledky z 28. listopadu
České góly: sobota 28. listopadu
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -