- Reklama -

Hertl dopomohl Sharks k výhře, Pastrňák se přetahoval s Michálkem

- Reklama -

Tomáš Hertl a Jaromír Jágr položili svými góly základ k vítězstvím svých týmů. Milan Michálek s Davidem Pastrňákem ve vzájemném souboji zaznamenali po dvou bodech. Jiří Hudler byl vyhlášen druhou hvězdou utkání, v němž Jakub Voráček zaokrouhlil svoji letošní bilanci na sedmdesátku. Tomáš Plekanec se dvěma asistencemi dostal na padesát bodů. A Ondřej Pavelec vychytal Winnipegu vítězství v nájezdech. Čtvrteční večer v NHL byl z českého pohledu hodně úspěšný.
Jen druhý z českých gólmanů, jenž byl včera v akci, truchlil. Byl to totiž detroitský Petr Mrázek, kdo se na vlastní kůži seznámil se střeleckým uměním Jaromíra Jágra. Slavný krajan oblékající dres Floridy ho ve 31. minutě překonal střelou z levého kruhu (čímž se v historických tabulkách se 718 brankami osamostatnil na pátém místě) a o čtyři minuty později i zblízka. Kotouče se však ještě před překročením čáry dotkl další z Panterů Brandon Pirri, takže kladenskému odchovanci připsali  pouze asistenci.
V závěrečném dějství kapituloval Mrázek ještě jednou, ale deset minut před sirénou našli recept na uzdraveného Roberta Luonga i hosté. Florida po vítězství 3:1 ztrácí na postupové příčky už jen pět bodů.
Osmý Boston totiž padl v souboji s devátou Ottawou. Medvědi se sice stali prvním týmem, který dokázal Andrewu Hammondovi vstřelit více než dvě branky, ale ani čtyři zásahy do černého jim nakonec nestačily, Senátoři totiž skórovali šestkrát. První a poslední gól připravil pro Kylea Turrise Milan Michálek, sám mezitím také jeden vstřelil. Trumfl tím Davida Pastrňáka, který nahrál na dvě branky Bruins.
V prvních dvou třetinách padlo po čtyřech brankách, oba týmy se o ně podělily rovnoměrně. Nerozhodný výsledek vydržel až do 52. minuty, než Senátory přiblížil k výhře Bobby Ryan. Druhá Turrisova branka padla do opuštěné klece.
Tomáš Hertl otevřel skóre zápasu v Torontu v osmé minutě, když si najel na přihrávku Chrise Tierneyho od zadního hrazení. Po přestávce vyšla Žralokům přesilovka, rychle dokázali zareagovat i na následný kontaktní gól Leafs. Vítězství 4:1 pečetil ještě před druhou přestávkou Tommy Wingels.
V tabulce Západní konference ale Sharks stále zaostávají o šest bodů za posledními postupujícími Tryskáči. Jejich čtvrteční cesta za výhrou byla trnitější. Stál proti nim ostatně jeden z nejlepších týmů soutěže – St. Louis. Ondřej Pavelec ale podržel Winnipeg 32 zákroky, při nájezdech přidal další dva. Kanadský tým díky tomu a díky bekhendové střele Drewa Stafforda z 54. minuty poprvé v sezóně zvítězil v utkání, v němž vstupoval do třetí třetiny za nepříznivého stavu.
Do 37. minuty čekali diváci v Calgary marně na gól. Potom Dennis Wideman vystihl soupeřovu rozehrávku, vyměnil si puk s Jiřím Hudlerem a rozvlnil síť.  O jedenáct minut později český útočník při dvojnásobné početní výhodě nabil Johnnymu Gaudreauovi a ten uzavřel vývoj zápasu. Mezitím padly tři branky, Flames zdolali Philadelphii 4:1.
U jediné branky Flyers asistoval Jakub Voráček. Hudler byl vyhlášen druhou hvězdou večera, Gaudreau (1+2) skončil v hodnocení novinářů před ním. Mladý Američan je prvním vítězem Hobey Baker Award od časů Chrise Druryho v sezóně 1998-99, který ve své nováčkovské sezóně pokořil metu dvaceti branek.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Pěti maskovaným mužům chyběl ve čtvrtek k dosažení shutoutu jeden chycený kotouč, Carey Price své snažení do úspěšného konce dovedl. Montrealský brankář předvedl proti Carolině 31 zákroků, nulu udržel poosmé sezóně a zdáli sledoval, jako jeho spoluhráči navyšují skóre. V deváté minutě vedli po Gallagherově zakončení akce Tomáše Plekance 2:0, v závěru asistoval kladenský rodák ještě u Paciorettyho gólu. Habs jsou s 97 body na čele soutěže.
V individuálních přehledech najdeme na nejvyšší příčce Alexandra Ovečkina. Ruský útočník včera dvěma zásahy do černého podtrhl vítězství Washingtonu 3:2 na ledě Minnesoty a o bod přeskočil ve statistikách Johna Tavarese. Utkání se lámalo v závěru prostředního dějství, kdy Capitals dvakrát skórovali při současném pobytu Pariseho s Wilsonem na trestné lavici.
Stejně dobře střelecky naladěný Marko Daňo přidal navrch ještě asistenci. Slovenský nováček si v době zdravotní krize Columbusu u trenérů „dělá očko“ pro příští sezónu, z posledních pěti startů má bilanci 3+4. Když Modrokabátníci ve Vancouveru na začátku druhé třetiny inkasovali dvakrát v rozmezí čtyřiceti sekund, nevypadalo to s nimi dobře, ale půltuctem branek, na které Canucks nenašli odpověď, proměnili zápas ve svoji exhibici.
Druhý nejjednoznačnější zápas včerejšího programu se odehrál v Arizoně, také tam měli jasnou převahu hosté z Colorada. Nováček Freddie Hamilton se trefil poprvé v kariéře, kapitán Gabriel Landeskog skóroval podvacáté v sezóně. U Iginlova gólu asistoval Jan Hejda. Za ještě mírný výsledek 2:5 mohou Kojoti vděčit pouze svému nejlepšímu střelci Oliveru Ekmanovi-Larssonovi, který se 18. a 19. gólem dostal mezi obránci do čela ligových zakončovatelů.
Dvěma brankami v rozmezí půldruhé minuty položili hokejisté Dallasu základ k vítězství nad Pittsburghem, u obou najdeme jméno Jamieho Benna (2+1). Tučňáci o deset minut později korigovali stav při přesilovce, ale tím byl vývoj skóre ukončen. Penguins propásli možnost posunout se v Metropolitní divizi na druhé místo před NY Islanders, zezadu je dostihl Washington.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -