- Reklama -

Hertl se vrátil "domů" a zazářil. Salák přiznal, že tým nepodržel

- Reklama -

Národní tým vůbec poprvé v samostatné historii nezvládl zahajovací duel světového šampionátu. V divokém utkání se Švédy sice stáhl dvougólové manko a za stavu 2:4 se dokázal vrátit do hry, nakonec ale prohrál po samostatných nájezdech 5:6.
Největší slabinou se ukázala být obranná hra. Čechy příliš nepodržel ani brankář Alexander Salák, který inkasoval několik nešťastných gólů. Jeho celková úspěšnost zákroků 76 procent je mizerná.


Nepřehlédněte:


„Do obrany nám to nešlo, já jsem nezachytal dobře, takže je štěstí, že nám tam nepadl ještě šestý gól. Ale takový je hokej, dnes se hrálo takhle. Myslím si, že ten bod je dobrý. Mohli jsme mít tři, nemuseli jsme mít žádný,“ zhodnotil gólman Novosibirsku svůj páteční výkon.

- Reklama -


Vinu ale nelze házet jen na muže v bráně. Vyprodaná O2 aréna viděla až příliš minel ve hře beků. „Máme skvělou ofenzivu, skvělé hráče vepředu a za stavu 2:4 jsme do toho vletěli a 5:4 jsme vedli. Byla skvělá atmosféra, lidi byli vynikající a zasloužili si vítězství. Padl smolný gól na 5:5, ale problémem byly spíš naše chyby. Některé góly jsme jim vysloveně darovali,“ přiznal obránce Ondřej Němec.
Výjimečný zápas prožíval Tomáš Hertl. V hale, v níž se Slavií hokejově vyrůstal, nastartoval svou přesnou střelou ze 43. minuty čtyřgólovou českou třetinu. Jedna z nejvýraznějších tváří českého výběru si je vědoma, že v příštích zápasech může tým stavět na hře v početní převaze.
„Přesilovky byly dobré, ukázali jsme naši sílu a to, že umíme dobře zahrát s jakýmkoliv týmem. Góly přijdou, ale musíme myslet i na obranu, abychom nepropadali. Protiútoků byl hodně,“ varoval útočník Sharks.


S hráči národního týmu mluvil reportér Českého rozhlasu Petr Kadeřábek:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -