- Reklama -

Hertl se vyhne operaci

- Reklama -

Krátce po skončení nadstavbové části National Hockey League přišla ze zámoří jedna důležitá informace. Útočník San Jose Tomáš Hertl, jenž kvůli zranění pravého kolena vynechal valnou část finálové série s Pittsburghem, nemusí na operaci.
Hertl přišel ke zdravotní újmě v závěru třetí třetiny druhé duelu proti Penguins po střetu s útočníkem soupeře Patricem Hörnqvistem. Dlouho se nevědělo, o jak vážné zranění se jedná a v médiích se spekulovalo o tom, že by mohl po skončení sezóny podstoupit chirurgický zákrok. Lékaři Sharks se ale rozhodli pro konzervativní léčbu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Do kolena mi vrazi Patric Hörnqvist. Hned jsem cítil, že asi není všechno, jak má být. Ale nebylo to až tak zlé, tak jsem zápas dohrál. Jenže v dalších dnech to bylo horší,“ uvedl odchovanec pražské Slavie v rozhovoru pro CSN.
V play off patřil Hertl k nejnebezpečnějším hráčům San Jose. Český forvard odehrál 20 utkání (poslední čtyři zápasy musel vynechat), ve kterých nasbíral 11 bodů a v týmovém hodnocení produktivity obsadil devátou příčku.
„Bylo těžké sledovat spoluhráče ve finálových zápasech a nemoci s nimi bojovat na ledě. Každý den jsem se snažil, abych byl připravený na další utkání, ale koleno nikdy nebylo v pořádku,“ řekl Hertl, jenž stále nosí na pravém koleni sportovní ortézu.
Se šesti trefami byl dvaadvacetiletý rodák z Prahy pátý mezi střelci Sharks. V hodnocení jeho přítomnosti na hrací ploše při vstřelených a obdržených brankách byl třetí (+8). Lépe si vedli pouze Marc-Edouard Vlasic (14) a Brent Burns (11).
„Ano, hodně se nám ulevilo, když jsme se dozvěděli, že operace není nutná,“ uvedl hlavní trenér Peter DeBoer. „Situaci nám to ale nijak neulehčilo, protože Tomáš byl našim klíčovým hráčem. S ním v sestavě jsme vždycky silnější,“ dodal.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -