- Reklama -

Hertl si na Varlamova nepřišel, San Jose přesto zvítězilo

- Reklama -

Brankář Semjon Varlamov patří v Coloradu mezi klíčové opory a jeho forma se výrazně promítá do výsledků celého týmu. V úterním klání se San Jose se potřetí za sebou postavil mezi tři tyče a po výborném výkonu podloženém 49 bezchybnými zákroky byl zvolen druhou hvězdou zápasu.
Varlamov svou úlohu zvládl více než důstojně, přesto porážce Avalanche 2:3 po samostatných nájezdech nezabránil.
„Cítil jsem se velmi dobře, ale my teď potřebujeme sbírat body,“ řekl Varlamov. „Každý bod je nesmírně důležitý. Chceme vyhrát každý zápas a z prohry jsme určitě zklamaní. Na druhou stranu si myslím, že jsme odehráli docela solidní zápas.“
„Náš gólman předvedl výtečný výkon, přesto to nestačilo, ale bez jeho podpory bychom neměli ani bod,“ pochválil svého spoluhráče Erik Johnson. „Moc jsme mu dneska nepomohli. Pustit soupeře k 51 střelám, to je opravdu hrozné číslo,“ lamentoval po zápase sebekriticky nejvytěžovanější zadák Lavin (Johnson strávil na ledě rovných 26 minut).
Výkon Varlamova v zápase proti San Jose snesl ty nejpřísnější parametry. Proti nebezpečným ofenzivním výpadům kalifornských Žraloků musel několikrát předvést své brankářské umění. Zákrok(y) večera předvedl v jedenácté minutě úvodní třetiny, když v rychlém sledu zlikvidoval šance Marca-Edouarda Vlasice, Tomáše Hertla a Joea Thorntona.
Vše odstartovalo tečované nahození Vlasice od modré čáry, které Varlamov vyrazil levým betonem. Vzápětí měl dvě velké šance Hertl, ovšem ani jednu neproměnil. V prvním případě mu v tom zabránil ruský gólman, opakovanou bekhendovou střelu slávistického odchovance zastavilo břevno domácí svatyně. Píšťalka rozhodčího přerušila akci až poté, co Varlamov schoval puk ve svých chráničích po dorážce Thorntona.
Nejblíže ke vstřelené brance měl zřejmě český hokejista Tomáš Hertl, ovšem místo oslavy třetí trefy v ročníku se dvacetiletý centr jen zklamaně chytil za hlavu. Záběry televizních kamer prozradily, že pražský rodák po smolné ráně do horní tyčky působil dojmem, jako by ani nevěřil, co se mu právě přihodilo.
To Varlamov byl v tu chvíli v mnohem lepším rozpoložení. „Byla to série několika rychlých zákroků. Při Hertlově druhém pokusu už jsem viděl puk v bráně. Nebudu zapírat, že jsem měl velké štěstí,“ přiznal šestadvacetiletý rodák ze Samary.
„Semjon zachytal fantasticky, Předvedl několik neuvěřitelných zákroků. Podržel nás především v první třetině, v níž jsme se hodně trápili. Po první inkasované brance jsme se úplně přestali soustředit. Tato pasáž utkání se nám příliš nepovedla,“ sdělil trenér Avalanche Patrick Roy.

Příští zápas v TV: Washingon – Detroit, st/čt 29. října, 0:35, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -