- Reklama -

Hertl ukončil střeleckou mizérii. Eliáš svou první trefou v sezóně přispěl k výhře Devils

- Reklama -

Tomáš Hertl ukončil po devatenácti zápasech čekání na gól a svou třetí letošní trefou přispěl k výhře San Jose 5:2 nad Calgary. Český forvard se prosadil v čase 12:36, kdy střelou z úhlu na bližší tyč svatyně Flames poslal kalifornský celek do vedení 2:0. U první branky Sharks, kterou na začátku 10. minuty vsítil Tommy Wingels, si Hertl připsal asistenci a po zásluze byl vyhlášen první hvězdou utkání.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Patrik Eliáš svým prvním gólem v sezóně přispěl k těsné výhře New Jersey na ledě Montrealu 3:2 v prodloužení. Domácí měli zápas výborně rozehraný, díky dvěma zásahům Alexe Galchenyuka vedli 2:0, hosté ale v poslední desetiminutovce vyrovnali. Jejich stíhací jízdu odstartoval Eliáš, jenž vinou zranění kolena odehrál proti Canadiens teprve třetí zápas.
Rodák z Třebíče v 52. minutě tečoval střelu Adama Larssona a puk si našel cestu do sítě mezi betony Mikea Condona. Necelých 22 sekund před koncem základní hrací doby vyrovnal Kyle Palmieri, asistenci si připsal John Moore, který v polovině prodloužení rozhodl o dalším bodu pro New Jersey.
Také hráči Los Angeles nastupovali do třetí třetiny s dvoubrankovým mankem, ale nevzdávali se a zápas proti Chicagu otočili ve svůj prospěch. Strůjcem slibného náskoku Blackhawks byl nejproduktivnější hráč dosavadního průběhu sezóny Patrick Kane, jenž v čase 11:10 otevřel skóre zápasu a ve 33. minutě přihrál na gól Niklase Hjalmarssona.
Kane bodoval již v devatenáctém utkání za sebou, čímž překonal americké rekordmany Phila Kessela a Eddieho Olczyka. Kontaktní gól Kings vstřelil Jeff Carter a pak se ujal taktovky Marián Gáborík. Slovenský forvard nejprve vyrovnal a ve třetí minutě nastavení i rozhodl svou pátou brankou v ročníku. V obou případech mu při tom asistoval Anže Kopitar.
Ottawa se stává velmi oblíbeným soupeřem Mikkela Boedkera, který i ve druhém letošním duelu proti mužstvu z hlavního města Kanady vstřelil hattrick. Především zásluhou dánského forvarda zužitkovala Arizona výhodu domácího prostředí a porazila Senátory 4:3. V sestavě Coytes chyběl kvůli nemoci obránce Zbyněk Michálek.
Video: sestřihy z utkání – 28. listopad
Výsledky z 28. listopadu
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -