- Reklama -

Hertl už trénuje v Česku. Na mistrovství se moc těším, hlásá

- Reklama -

Za velkého zájmu médií dorazila v pátek do Prahy jedna z nejočekávanějších posil pro domácí mistrovství světa. Z pravidelné linky z Mnichova večer vystoupil s několika velkými kufry a sadou deseti hokejek Tomáš Hertl.
„Moc se těším. Pamatuju si atmosféru z roku 2004 a teď si tu navíc sám zahraju,“ neskrýval jednadvacetiletý útočník Sharks své nadšení. Na květnovém šampionátu by si chtěl spravit chuť po neúspěšné sezóně se San Jose, Žraloci se letos poprvé od roku 2003 neprobojovali do vyřazovacích bojů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Neudělali jsme play-off, což se od nás očekávalo. Po 11 letech se to v San José nepovedlo a nebylo nic příjemného hrát 82 zápasů pro nic,“ zhodnotil Hertl uplynulé měsíce v zámoří.
Z posledního ročníku si odnesl hlavně další zranění, z nichž nejvíce pozornosti budila teprve měsíc stará rána na pravé tváři. „Mám z této sezóny asi 50 stehů. Doufám, že mě doma ještě poznají,“ žertoval před novináři.


K národnímu týmu se stejně jako Jakub Voráček, který si cestu z USA odbyl o pár hodin dříve, připojí až v úterý. Obavy nebo nervozitu z nových spoluhráčů však necítí.
„Už znám plno kluků. S ‚Vorasem‘ jsem byl nedávno, když jsme u nich byli na večeři. Parta byla vždycky dobrá a bude velká sranda jako obvykle. Bude větší tlak, lidi jsou natěšení a budou očekávat výsledky. A ty jim musíme dát,“ cítí Hertl zodpovědnost.
V sobotu ráno se slávistický odchovanec zapojil do dobrovolného tréninku ve Velkých Popovicích. Reprezentace se mezi tím připravuje na nedělní utkání proti Švédsku.
Reportáž redaktora Českého rozhlasu Martina Charváta si můžete poslechnout zde:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -