- Reklama -

Historie se opakuje. Julien už podruhé střídá Therriena na lavičce Montrealu

- Reklama -

Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. Tímto úslovím se v Montrealu evidentně neřídí. Vedení klubu vyhodilo Michela Therriena, jenž Habs vedl od roku 2012. Na jeho místo přichází Claude Julien, kterého Boston minulý týden propustil po téměř deseti sezonách.
Zajímavostí je, že Julien Therriena už jednou na lavičce kanadského mužstva střídal. V ročníku 2002-2003 dostal Therrien padáka po 45 utkáních a management Montrealu se ho rozhodl nahradit Julienem. Ten na lavičce nejúspěšnějšího klubu v dějinách NHL vydržel do poloviny sezony 2005-2006, než se musel odporoučet.
Odvolání Therriena se očekávalo po krachu v předchozím ročníku, kdy Montreal nedokázal postoupit do play-off. Generální manažer Marc Bergevin se ale rozhodl pokračovat ve vyšlapané cestě.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Vyhazov třiapadesátiletého kouče je o to překvapivější, že se Canadiens nacházejí na pátém místě Východní konference, navíc s dostatečným náskokem na poslední postupovou pozici. Na druhou stranu Habs v posledních sedmi zápasech uspěli pouze v jediném, třikrát navíc vyšli gólově naprázdno.
„Rád bych upřímně poděkoval Michelovi za jeho neúnavnou práci pro Montreal, kterou odváděl osm sezon, včetně posledních pěti, kdy jsme pracovali společně. Rozhodnutí odvolat Michela bylo velmi těžké, protože ho respektuji. Dospěl jsem k závěru, že náš tým potřebuje novou energii, nový hlas, nový směr,“ uvedl Bergevin.
„Claude Julien je zkušený a velmi respektovaný kouč, který zná Montreal. Claude je úspěšný trenér a vítěz Stanley Cupu. Najali jsme nejlepšího možného kouče a vůbec jednoho z nejlepších v celé lize. Jsem přesvědčený, že díky jeho schopnostem se náš tým vrátí zpátky na vítěznou kolej,“ věří Bergevin.
Michel Therrien podruhé v kariéře předčasně skončil na lavičce Montrealu

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -