- Reklama -

Hitchcock dostal v St. Louis důvěru na další rok

- Reklama -

Před sedmým zápasem úvodního kola proti Chicagu se hovořilo o tom, že může jít o poslední utkání Kena Hitchcocka na lavičce Bluesmanů. Svěřenci bělovlasého kouče ale zvítězili 3:2 a postoupili dál. Na sedm pokusů poté zvládli i Dallas. Až San Jose ve finále Západní konference bylo nad jejich síly. Na základě nejlepšího výsledku Blues za posledních patnáct let si Hitchcock vysloužil prodloužení stávajícího kontraktu.
„Ken podle mého názoru odvedl senzační práci v základní části i v play off,“ říká generální manažer Doug Armstrong.
Nová smlouva je znovu jen na rok, jiné už držitel Jack Adams Award z roku 2012 neuzavírá. A jak 65letý kouč ihned oznámil, půjde o jeho definitivně poslední angažmá v NHL.
„Jsem připraven do toho s těmihle kluky jít příští rok znovu. Bude to určitě zábava, když budu vědět, že jde o moji poslední sezónu. Po ní s trénováním končím,“ sdělil Hitchcock. „Tenhle ročník pokládám za velice podařený, povzbudil mě víc než kterýkoliv předtím.“
Hitchcock působí v St. Louis od listopadu 2011, kdy nahradil propuštěného Davise Paynea. V 363 zápasech základní části dovedl své svěřence k 224 vítězstvím, ale přenést tuhle úspěšnost do play off se mu pořádně podařilo až letos. Díky nedávno skončenému tažení Bluesmanů si vylepšil bilanci na 20 výher ze 45 utkání.
V historických tabulkách NHL patří Hitchcockovi, který v minulosti vedl také Dallas, Philadelphii a Columbus, díky 757 vítězstvím čtvrtá příčka. Na třetího Ala Arboura ztrácí 25 výher. Se 1404 utkáními figuruje na šestém místě, v případě setrvání ve funkci až do konce sezóny by se měl minimálně o jedno místo posunout. Další případný vzestup se bude odvíjet od „životnosti“ Lindyho Ruffa v Dallasu (1411) a Joela Quennevillea v Chicagu (1457).
„Myslím, že Hitch tu odvedl sakra velký kus práce. Je schopný sestavit skvělý plán a když se ho dokážeme držet, je těžké nás porazit,“ hodnotí trenéra kapitán St. Louis David Backes. „Samozřejmě byly časy, kdy se vám dostal pod kůži a nebyl vaším nejlepším přítelem, ale já nevím, jestli bych si přál, aby jím byl. Chcete někoho, kdo vás bude tlačit dopředu, abyste se vy i celé mužstvo zlepšovali. On tohle jako trenér splňuje.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -