- Reklama -

Hlídej si hůl! Dvě Sharpova vyloučení potopila Chicago

- Reklama -

V roce 2010 pomohl Patrick Sharp k vítězné jízdě Chicaga 22 body, fb-chicagocož mu vyneslo pátou příčku ve statistikách vyřazovacích bojů. O tři roky později při další cestě za titulem byl s 10 brankami nejlepším střelcem play off. Letos se příspěvek winnipežského rodáka zatím omezil jen na třináct bodů (4+9), přičemž bránu trefil naposledy ve druhém kole proti Minnesotě.
Co je ale horší, nese značnou část viny na sobotní porážce 3:4, po níž je stav série s Tampou Bay srovnán na 1-1.
Když se Jestřábům ve 44. minutě podařilo vyrovnat, zdálo se, že pozitivní energii využijí k dalšímu sevření soupeře do ofenzivních kleští a třeba mu i zasadí rozhodující úder. Jenže přišlo Sharpovo vyloučení, a hned nato druhé. První přesilovku Lightning ještě nevyužili, ve druhé vstřelil jejich vítěznou branku Jason Garrison.
„Jsem z toho frustrovaný. Myslím, že něco podobného se mi v životě ještě nestalo. Beru vinu na sebe, klukům jsem se omluvil,“ sype si Sharp popel na hlavu. „Musím si víc hlídat svoji hokejku. Při prvním faulu tam možná nebyl tak výrazný kontakt, ale nezpochybňuju výrok rozhodčích.“


Fakta ze zápasu:


Blackhawks srovnali v čase 43:38. O 81 sekund později si šel 33letý křídelník odpykat trest za nechtěné podseknutí Antona Stralmana. Po návratu z lavice hanby se hned zapojil do hry, ovšem jen na osmnáct vteřin, než mu byla odpískán faul vysokou holí na Ryana Callahana.
„Dostal jsem kluky ze speciální formace pod velký tlak. Jedno oslabení se dá zvládnout, ale přežít dvě hned po sobě je těžké,“ uvědomuje si Sharp.
Jestřábi to přesto skoro zvládli, inkasovali až půl minuty před vypršením druhého trestu. Každý z čtveřice Duncan Keith, Niklas Hjalmarsson, Brandon Saad a Marcus Krüger přitom strávil v oslabení na ledě více než dvě minuty čisté hrací doby.
„Od Patricka to bylo hodně špatně načasované. Dali jsme důležitý gól a najednou jsme se museli čtyři minuty bránit. V závěru už jsme byli unavení,“ laje svému svěřenci trenér Joel Quenneville. „V prvním oslabení jsme odvedli fantastickou práci, skoro jsme přežili i druhé.“
Sharp pocítil nelibost nadřízeného okamžitě. Ve zbylém čase dostal prostor už jen na tři střídání, ve třetí formaci za něho zaskakoval Patrick Kane. Při závěrečné power play už své pochybení napravit nedokázal.
Foto/Photo by: Lisa Gansky

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -