- Reklama -

Hloupost, výmysl. Crosby s Lemieuxem popírají vzájemné rozepře

- Reklama -

Ve středečním rozhlasovém vysílání stanice Sirius XM s tím přišel býFB pittsburghvalý útočník Matthew Barnaby, dnes hokejový komentátor: letošní průměrné výkony Sidneyho Crosbyho (před utkáním se St. Louis měl z dvaceti startů tři branky a osm asistencí) vzbudily vlnu nevole majitele Maria Lemieuxe a někdejší a současná hvězda Penguins si celou záležitost hezky zostra vyříkaly.
Kapitán Pittsburghu zvolil v zápase s Bluesmany pádnou odpověď, devětkrát vypálil na bránu a dva kotouče se mu podařilo poslat až za čáru, čímž výrazně přispěl k výhře 4:3 v prodloužení. Na dotazy novinářů týkající se jeho vztahu s Lemieuxem odvětil také jednoznačně, jde prý o bohapustou lež.
„Vlastně ani nevím, co bych na to měl říkat. Nemám pod kontrolou, když lidé s něčím takovým přijdou. Připadá mi hloupé vůbec o tom mluvit. Je to směšné,“ kroutil Crosby s trpkým úsměvem hlavou. „Nevím, jestli to má nějakou souvislost s tím, že se mi nedaří a nesbírám body, ale podle mých zkušeností tomu tak většinou je.“
Vlastník Tučňáků odbyl celou záležitost krátce prostřednictvím klubového twitterového účtu. „Je to hloupost,“ vzkázal veřejnosti.


Barnaby, který během svého třináctiletého působení v NHL strávil i jednu celou a dvě poloviční sezóny v Pittsburghu, si ale stojí za svým. Na problémy narazil v době, kdy analyzoval vztahy mezi Sidneym Crosbym a Jevgenijem Malkinem a některý z jeho „informátorů“ mu doporučil upřít pozornost jiným směrem.
„Zdroje blízké oběma mi prozradily, že od vypadnutí v play off 2014 nejsou Crosby s Lemieuxem naladěni na stejnou vlnu. Slyšel jsem o nějakých problémech kolem trénování, ale možná ten člověk, který mi to sdělil, neměl pravdu,“ vysvětluje Barnaby. „Nevím, jestli to povede k tomu, že by se Penguins časem pokusili Crosbyho vyměnit nebo že by chtěl vyměnit on sám.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -