- Reklama -

VIDEO: Hned po Mrázkově fantastickém zákroku se zrodila rozhodující akce zápasu

- Reklama -

Český brankář Petr Mrázek byl vyhlášen první hvězdou čtvrtečního zápasu National Hockey League na ledě arény SAP Center, v němž 33 bezchybnými zákroky pomohl Detroitu k vítězství 2:1 nad San Jose.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V půlce první třetiny si obě mužstva rychle vyměnila gólové navštívenky, potom byl stav znovu dlouho vyrovnaný. Dvoubodový rébus vyluštil až v 54. minutě Justin Abdelkader, když po průniku Pavla Dacjuka propálil vše před sebou z vrcholku mezikruží.
Všechno ale mohlo být jinak, nebýt vynikajícího akrobatického zákroku Petra Mrázka, který zneškodnil stoprocentní střeleckou příležitost forvarda kalifornských Žraloků Joela Warda a dal tím Red Wings příležitost ke vstřelení rozdílové branky zápasu.
„Měl jsem štěstí, že mě puk trefil. Kdyby to byl gól, hrál by se potom úplně jiný zápas,“ sdělil třiadvacetiletý rodák z Ostravy.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -