- Reklama -

Hokej na Hrách 2022? Fasel nastínil hororový scénář

- Reklama -

Fanda NHL
Prezident Mezinárodní hokejové federace (IIHF) René Fasel se v pátek rozpovídal o možnosti účasti hráčů NHL a obecně hokeji na zimních hrách v Pekingu. Během Hlinka Gretzky Cupu v Edmontonu s ním vedl rozhovor Gord Miller ze stanice TSN.
Podle Fasela jsou možné následující čtyři možnosti, jak může hokejový turnaj za čtyři roky vypadat. Jedna z nich je přitom pro fanoušky na celém světě hodně deprimující.

  1. Mužský turnaj se uskuteční podobně jako v letech 1998 až 2014, tedy i se zástupci NHL.
  2. Hráči NHL se ZOH 2022 nezúčastní stejně jako letos v Koreji. Povolení budou mít pouze hokejisté bez jakéhokoliv kontraktu s týmem NHL.
  3. Na Hry by přijeli pouze hráči do 23 let a bez smluv s týmy NHL. Formát by tak v tomto směru napodobil kopanou.
  4. Hokejový turnaj mužů se neuskuteční.


NEPŘEHLÉDNĚTE: Kompletní program MS v hokeji 2019
Poslední varianta je zkázná pro Mezinárodní olympijský výbor (IOC) i IIHF. Hokej patří na zimních hrách k nejsledovanějším sportům a IOC by přišel o velkou část příjmů.
Komisionář NHL Gary Bettman nabízí jako alternativu přesunout hokej na letní olympiádu. Z pohledu NHL se jedná o logický krok, jelikož by liga nemusela přerušovat sezónu. Je však otázkou, zda by příznivci nejrychlejší kolektivní hry tento krok vzali s povděkem.
Lední hokej se na letní olympiádě objevil naposledy v roce 1920.

VELKÁ LETNÍ SOUTĚŽ PRO NAŠE ČTENÁŘE: OTÁZKA ZDE

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -