- Reklama -

Hokej pod palmami? Jágr rychle objevil kouzlo Floridy

- Reklama -

„Je začátek března a já jsem od rána do večera u bazénu a párkrát si odskočím na trénink nebo na zápas. Sluníčko vám dodá energii a máte lepší pocit jít na zápas a odevzdat tam maximum,“ výmluvná slova Jaromíra Jágra v rozhovoru pro Český rozhlas dokazují, že český veterán se rychle smířil s faktem, že z New Jersey byl vyměněn právě na Floridu.
Panteři o něho měli zájem už v létě, ale tehdy ještě neměl důvod Devils opouštět. Po výměně trenérů už přesun přivítal a teď se snaží odevzdat novým spoluhráčům něco ze svých zkušeností. Posluchačů má dost, zvláště ve své formaci, kde nastupuje po boku mladíků Aleksandera Barkova a Jonathana Huberdeaua.
Jen diváků v ochozech není tolik, na kolik býval zvyklý. Jaromír Jágr však věří, že přijdou, pokud se mužstvu podaří probojovat do play off. Snadný úkol to nebude, šestnáct kol před koncem ztrácejí Panthers na postup šest bodů, navíc musí odrážet nápor dalších zájemců.
„Bude potřeba 95 nebo 96 bodů,“ počítá Jágr. Florida má zatím 72. „Ale máme spoustu utkání doma, třikrát budeme hrát s Bostonem – tam se všechno rozhodne.“

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -