- Reklama -

Hokejisty USA povede na Světovém poháru jako kapitán Joe Pavelski

- Reklama -

Kapitánem USA na Světovém poháru v kanadském Torontu bude útočník San Jose Joe Pavelski. Roli jeho asistentů budou zastávat forvard Chicaga Patrick Kane a obránce Minnesoty Ryan Suter.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Pavelski strávil celou svou dosavadní kariéru v NHL v jednom klubu. Ačkoliv si ho zástupci Sharks vybrali až v sedmém kole draftu 2003 z 205. pozice, dokázal se vypracovat nejen mezi hlavní opory klubu, ale vklínil se i do skupiny nejlepších hráčů soutěže.
Během deseti sezón odehrál v základní části National Hockey League 725 utkání, ve kterých nasbíral 563 bodů za 266 branek a 297 přihrávek. Ve 105 zápasech play off zaznamenal 40 gólů a 39 asistencí.
Na začátku loňského října se činovníci San Jose rozhodli jmenovat majitele stříbrné medaile z olympijských her ve Vancouveru (2010) novým kapitánem týmu, asistenty mu dělali kanadští centři Joe Thornton a Logan Couture.
Společnými silami se jim potom povedlo dovést Žraloky poprvé v historii do finále Stanley Cupu (San Jose – Pittsburgh 2:4 na zápasy). Dvaatřicetiletý rodák z městečka Plover (stát Wisconsin) se stal nejlepším střelcem (14 branek) a třetím nejproduktivnějším hráčem vyřazovacích bojů (23 bodů, 24 utkání).
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -