- Reklama -

Hokejoví mladíci ze Švédska udivují šikovností na kempech Buffala

- Reklama -

Především dva mladíci ze Švédska poutají největší pozornost na předsezónním kempu Buffala. Alexander Nylander a Rasmus Asplund byli teprve před pár dny draftováni do NHL a začíná to vypadat, že by se jim slavná soutěž mohla brzy otevřít. Oba dva se navíc velmi dobře znají, dokonce spolu hráli v jednom útoku za švédskou reprezentaci na posledním juniorském mistrovství světa.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


O Asplunda stáli funkcionáři Buffala tak moc, že vyměnili pořadí draftu s Floridou a vybrali si jej jako 33. v pořadí. A mladík je nadšený, že se mohl do přípravy Sabres zapojit.
„Konečně jsem dostal příležitost sem přijet a předvést organizaci, jaký jsem hráč. Je to vážně vzrušující a opravdu zábava být zde,“ raduje se útočník, jenž hrál v poslední sezóně švédskou ligu za Färjestad a zahrál si společně s Nylanderem i za švédskou dvacítku. Kromě toho jsou na kempu Buffala i další Švédi Victor Olofsson, Jonas Johansson a Daniel Muzito-Bagenda.
„Že tu jsou další kluci ze Švédska, člověku samozřejmě pomůže. Zvláště když už tu jsou delší dobu. Victor a Jonas už za sebou nějaké kempy mají, takže vám dobře poradí, co a jak a nemusíte řešit ostatní věci. Nemluvě o tom, že pomohou i v případech, kdy něčemu ne úplně přesně rozumíte v angličtině,“ pochvaluje si Asplund. Na kempu se zatím ukazuje v dobrém světle, přesto do NHL nepospíchá.


„Myslím si, že potřebuji ještě jeden rok ve Švédsku, abych se zlepšil a zesílil a také si zvykl na větší roli v týmu. Chci být totiž klíčovým hráčem, který bude nastupovat v přesilovkách i oslabeních. A zůstat ještě rok ve Švédsku by mi určitě neublížilo. Ale uvidíme, jak mi vyjde kemp a co se stane. Teď se soustředím na to, abych se dostal i do hlavního kempu a zkusil zabojovat o místo na soupisce Sabres,“ má to Asplund v hlavě srovnané.
„Je velmi dobrý při vhazováních, kde dobře využívá svou velkou postavu. Navíc mu to při hře i dobře myslí,“ okomentoval Asplunda Dan Lambert, kouč farmářského týmu Buffala z Rochesteru. Ten si pochopitelně dobře všímal i dalšího švédského nováčka Alexandera Nylandera. Tam jej zase zaujala práce s hokejkou a šikovné ruce. „Často předvádí parádní kousky, má opravdu hodně šikovné ruce. A ukazuje to hlavně při nájezdech,“ všiml si.

- Reklama -


Osmý hráč posledního draftu NHL se totiž v sobotním tréninkovém utkání blýskl hned třemi skvěle provedenými nájezdy. „Myslím, že jsem v nájezdech hodně dobrý od doby, co jsem to hodně trénoval s kamarády a taky se svým bráchou,“ vykládal Nylander a připomněl svého bratra Williama, jenž se snaží prosadit v dresu Toronta.
Oba mají skvělé hokejové geny, vždyť jejich otec Michael odehrál v NHL 20 sezón. „Táta si při nájezdech liboval v tom, že měnil forhend za bekhend a většinou to fungovalo. Tak jsem to převzal od něj.“


Nylander si na ledě dobře rozuměl s krajanem Olofssonem, s nímž jej dali trenéři dohromady. „Trošku jsme ladili spolupráci na tréninku a myslím, že v zápase nám to docela šlo,“ liboval si mladík, jenž se snaží pilovat svou hru tak, aby byl univerzální na obou koncích kluziště.
„Snažím se být dobrý na obou stranách, když je potřeba. Ať už mám puk ve své moci, nebo bojuji o to, abych jej získal a připravil nějaké šance pro spoluhráče,“ uzavřel Nylander.
Foto: Twitter Buffalo Sabres

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -