- Reklama -

Holland: Chceme postoupit, ne získat první volbu

- Reklama -

Olejáři mohou stále pomýšlet na zisk první volby v letošním draftu, generální manažer Ken Holland by však dle svých slov raději získával výhry v play-off.
„Nemyslím si, že by o první volbě někdo nyní uvažoval,“ cituje Hollanda Jim Matheson z deníku Edmonton Sun. „Chci vidět, jak náš tým zaujme a půjde hluboko do play-off.“

Oilers povolají do kempu i své dvě velké naděje

Rozhovor vycházel ze skutečnosti, že páteční první fáze draftové loterie dopadla nejpřekvapivěji, jak jen mohla. Jako první bude na letošním draftu vybírat jeden z osmi celků, které vypadnou v předkole play-off (čtěte ZDE).
Oilers, kteří zakončili základní část přerušené sezóny na druhém místě Pacifické divize, se v předkole střetnou s Chicagem. O postupujícím rozhodne série na tři vítězná utkání.

„Pokaždé, když hrajete hokej, chcete vyhrát…chceme zvítězit a pokud ne, toužíme minimálně po dlouhé pouti v play-off. Koneckonců pouze jeden z osmi vypadnuvších týmů získá první volbu,“ pokračoval Holland.

„Tento turnaj vnímám jako nevyzpytatelný. Pokud začneme v srpnu, budou jej od konce základní části dělit čtyři měsíce. Jestliže vzejde celkový vítěz z týmu nasazeného do předkola, znamená to, že bude muset vyhrát pět sérií – takže cesta je delší než obvykle. Každý sní o tom mít na Stanley Cupu vyryté své jméno,“ dodal zkušený funkcionář.
Edmonton si v minulých letech užil několik předních míst na draftu. První volbu měli v letech 2010, 2011, 2012 a 2015.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -