- Reklama -

Holtby je náš hlavní muž, zní z Washingtonu

- Reklama -

Fanshop týmuTřicetiletý Braden Holtby se v letošním ročníku dělí o brankoviště Capitals s Rusem Iljou Samsonovem, jenž je o osm let mladší. Ruský mladík má výtečná čísla a občas se tak objevují hlasy, zda by Holtby neměl ustoupit do pozadí, zvlášť když je nyní v posledním roce svého kontraktu na 6,1 milionů dolarů ročně.
Vedení Washingtonu má ale jasno o tom, kdo je jedničkou týmu sestaveném okolo Alexandra Ovečkina. „Holtby je náš hlavní muž. Vychytal nám Stanley Cup, je tu s námi dlouho a je důležitou součástí této organizace,“ nechal se slyšet GM Capitals Brian MacLellan.
„(Holtby) Je naší jedničkou. Samsonova se snažíme vychovávat a zatím vše, co jsme na něj naložili, tak zvládl. Pravidelně se zlepšuje, pracuje na své hře a pod tlakem působí velmi klidně,“ pochválil svoji naději.
Samsonov vychytal v 16 utkáních dvanáct výher a pouze dvakrát odcházel poražený. Průměr branek na zápas má 2,24 a úspěšnost zákroků na hodnotě 92,1 %. Holtby si v 31 startech připsal 18 vítězství s průměrem 2,99 branek na zápas a úspěšností 90,2 %.
„Náš tým se točí okolo Holtbyho, zároveň se ale snažíme o co nejlepší vývoj Samsonova. Snažíme se dělat to nejlepší pro oba. Snad budou zdraví a napomohou nám k dlouhé cestě play-off,“ uzavřel své úvahy MacLellan.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -